Funding Options en SubsidyCloud slaan handen ineen en bieden innovatieve mkb’ers one stop shop voor financiering

22 november 2021 13:27

Funding Options en SubsidyCloud slaan handen ineen en bieden innovatieve mkb’ers one stop shop voor financiering

  • Bedrijven die zich bezighouden met verduurzaming en innovatie leveren een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke doelen.
  • Ondernemers die zich bezig houden met innovatie, bevinden zich vaak in een proces met hoge ontwikkelingskosten. De omzet komt vaak pas later op gang.
  • De samenwerking tussen Funding Options en SubsidyCloud zorgt ervoor dat innovatieve ondernemers zo goed mogelijk toegang krijgen tot de volledige financieringsmix
  • Met een one stop shop voor zakelijke financiering krijgen bedrijven zoveel mogelijk inzicht in hun mogelijkheden
  • De platformen van Funding Options en SubsidyCloud sluiten naadloos op elkaar aan. Beide bedrijven maken gebruik van hoogwaardige technologie en experts binnen de juiste domeinen om maatwerk te kunnen leveren bij ieder financieringsvraagstuk.

Funding Options, een marktplaats voor zakelijke financiering, en SubsidyCloud, een subsidiemanagementplatform, gaan een strategische samenwerking aan. De samenwerking gaat ervoor zorgen dat innovatieve ondernemers toegang krijgen tot de volledige financieringsmix en daarbij verbeterd inzicht hebben in hun mogelijkheden.

Funding Options en SubsidyCloud maken zich beide sterk voor verbeterde toegang tot financiering voor mkb-bedrijven, respectievelijk op het gebied van zakelijke financiering en subsidies. Beide partijen zien innovatieve ondernemers aankloppen, maar kunnen niet iedere aanvraag in behandeling nemen. Door de handen ineen te slaan en klanten van beide kanten te voorzien van passende oplossingen, bieden de partijen bedrijven toegang tot de volledige financieringsmix, met verbeterd inzicht in alle mogelijkheden.

Bastiaan Kleiberg, co-founder van SubsidyCloud: “Ondernemers die zich bezighouden met verduurzaming en innovatie leveren een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke doelen. Deze processen zijn echter kostbaar en tijdrovend. We zien dat veel mkb’ers met hoge ontwikkelingskosten te maken hebben, maar dat de omzet pas op een later moment op gang komt. Bij bepaalde projecten en ontwikkelingsfasen kunnen wij bedrijven koppelen aan passende subsidieregelingen. Maar op een gegeven moment kunnen zij hun doelen niet (meer) realiseren met publieke financiering en moeten wij klanten adviseren de mogelijkheden voor zakelijke financiering te gaan verkennen.”

Simon Cureton, CEO van Funding Options voegt daaraan toe: “Andersom kloppen er ondernemers bij ons aan die (nog) niet in aanmerking komen voor zakelijke financiering, maar wel werken aan vernieuwende en maatschappelijk relevante ideeën waarvoor financiering benodigd is. Met publieke financiering beschikken ondernemers over non-dilutive funding, geld dat niet terugbetaald hoeft te worden, waarmee zij belangrijke stappen kunnen zetten. Onze samenwerking zorgt ervoor dat we bedrijven zo breed mogelijk van dienst kunnen zijn en dat we nóg meer maatwerk kunnen leveren voor de best passende oplossingen in een financieringsvraagstuk. Subsidies zijn echt een ondergewaardeerd onderdeel van de financieringsmix, en met deze samenwerking voorzien wij in een grote latente behoefte.”

“Doordat onze platformen op elkaar aansluiten, behoudt de klant volledige controle en inzicht over lopende aanvragen,” geeft Kleiberg aan. “Een datagedreven aanpak en hoogwaardige technologie ondersteunen dit proces.”

Cureton: “Dit sluit weer volledig aan bij onze missie, namelijk het zoveel mogelijk wegnemen van barrières in financieringsaanvragen voor ondernemers. We creëren met deze samenwerking echt een naadloze ervaring voor de klant. Een one stop shop voor de volledige financieringsmix.”

Over Funding Options
Funding Options is dé datagedreven marktplaats voor zakelijke financiering. In samenwerking met een panel van 25 aangesloten kredietverstrekkers helpt het platform ondernemers met het vinden van passende financieringsoplossingen. De missie van Funding Options is het zoveel mogelijk wegnemen van traditionele barrières in financieringsaanvragen.

Dankzij een datagedreven platform dat draait op hoogwaardige technologie, geeft Funding Options ondernemers binnen enkele seconden inzicht in hun financieringsmogelijkheden. In combinatie met een team van experts biedt het bedrijven daarmee snelheid, gemak en een hoge slagingskans bij financieringsaanvragen.

Over SubsidyCloud
SubsidyCloud is het nummer 1 platform voor subsidiemanagement binnen Europa. Het biedt innovatieve bedrijven een volwaardig ecosysteem voor het aanvragen, managen en monitoren van subsidies. Dankzij een datagedreven aanpak, de nieuwste technologie en een team van 55+ aangesloten subsidie-experts garandeert SubsidyCloud de hoogste mogelijke slagingskans op een succesvolle subsidieaanvraag.

SubsidyCloud biedt ondernemers concrete oplossingen in een complexe en versnipperde markt. Haar missie is om elke ondernemer die op zoek is naar subsidie te koppelen aan de juiste oplossing. Het bedrijf heeft groeiambities binnen Europa en wil de komende jaren naar ten minste vijf Europese landen uitbreiden.

Naar alle berichten van Funding Options terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.