Fabrizio Manese: ‘Hoofdbaas helpt mensen hun angst weer de baas te zijn’

27 maart 2024 13:17

Fabrizio Manese: ‘Hoofdbaas helpt mensen hun angst weer de baas te zijn’

Midden in een drukke metro, onderweg naar een belangrijk tentamen, kreeg Fabrizio Manese zijn allereerste paniekaanval. ‘Het voelde alsof ik doodging’, verklaart hij. Hij ging uiteindelijk te rade bij een psycholoog, maar helaas zonder succes. Manese was ervan overtuigd dat hij niet de enige was die tegen dit probleem aanliep, daarom richtte hij samen met een goede vriend in 2021 Hoofdbaas op.

‘Van de psycholoog moest ik al mijn gedachtes bijhouden en ademhalingsoefeningen doen’, vertelt Fabrizio Manese. Die extra focus op gedachtes en ademhaling zorgde juist voor extra spanning. ‘Ik was klaar met al die zweverige adviezen en zocht naar concrete oplossingen.’ Hoofdbaas biedt die oplossingen door middel van online cursussen en één op één coaching met concrete adviezen en tools om de angst en paniek weer onder controle te krijgen.

Geen eeuwige wachtlijsten

Door de online cursussen kunnen mensen in hun eigen tijd, zonder dat er ook maar een wachtlijst aan te pas komt, aan hun mentale gezondheid werken. Door de overbelasting van de geestelijke gezondheidszorg is het geen uitzondering dat mensen tegenwoordig een half jaar moeten wachten voordat ze bij een psycholoog terecht kunnen. In 2022 stonden er 84 duizend mensen op de wachtlijst voor geestelijke gezondheidszorg. Bij Hoofdbaas kan iedereen direct de hulp krijgen die ze zoeken. ‘Hoofdbaas vermindert daardoor ook de druk op de geestelijke gezondheidszorg. Mensen kunnen eerder laagdrempelige hulp krijgen’, aldus Fabrizio Manese.

Een frisse blik

Hoofdbaas moedigt mensen aan om hun levensstijl te veranderen. ‘We zijn tegenwoordig veel te gehaast; continu aan het werk, op social media en druk met de mensen om ons heen. Ons brein staat de hele dag aan. Dit gebrek aan rust en kalmte zorgt ervoor dat ons brein in overlevingsmodus schiet’, legt Fabrizio Manese uit. Deze overlevingsstand heeft volgens Manese op zijn beurt weer angst- en paniekaanvallen tot gevolg. ‘De kunst is om je gewoontes aan te passen’, vertelt hij. De cursussen en coaching van Hoofdbaas leren mensen om weer in contact te komen met hun grenzen en emoties.

De angst overwinnen

Naast de adviezen om meer rust te creëren in het alledaagse leven, draagt Hoofdbaas ook een andere boodschap uit: de gevoelens van angst en paniek zullen niet eeuwig blijven. ‘Mensen moeten de angst voor de angst overkomen’, vindt Fabrizio Manese. Wie angst en paniek ervaart moet inzien dat er niks ergs zal gebeuren en dat de emoties uiteindelijk weer vervagen. Met deze frisse blik op mentale hulp biedt Hoofdbaas snel, eenvoudige handvaten voor wie te veel angst en paniek ervaart.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.