Extra beveiligingscheck van bouwplaatsen tijdens de bouwvak: geen overbodige luxe

10 juli 2023 12:37

Extra beveiligingscheck van bouwplaatsen tijdens de bouwvak: geen overbodige luxe

De bouwvak is in aantocht. Voor bouwbedrijven een tijd van welverdiende rust, voor criminelen echter hoogseizoen. Verlaten bouwplaatsen zijn gewild bij dieven en vandalen. “We roepen bouwbedrijven dan ook op om extra waakzaam te zijn,” zegt salesmanager Mabel Kamp van Kooi Camerabewaking.

Landelijk gezien gaat bouwend Nederland er tussen 24 juli en 25 augustus ruim een maand welverdiend tussenuit. “Tijdens de bouwvak krijgt ons Kooi Alarm Center ieder jaar 10 tot 15% meer rake meldingen van diefstal en vandalisme,” ziet Mabel.

Tips voor goede beveiliging

De salesmanager geeft haar klanten dan ook graag wat extra tips mee voor een zorgenvrije zomer. “Sluit het bouwterrein goed af en check of al het kostbare materiaal nog goed in het detectiegebied van onze mobiele camera’s staat. Denk daarbij ook aan blind spots, daar hebben dieven een zesde zintuig voor.” Mabels klanten schakelen in de vakantie ook nog wel eens het stroom uit. Ze realiseren zich dan niet dat ook de Units For Observation (UFO) van energie verstoken zijn. “In dat geval is het handig om de Solar Power Unit erbij te zetten,” legt de jonge salesmanager uit. “Dankzij het opgevangen zonlicht levert die de UFO dan voldoende power.”

Sales manager Mabel Kamp: “Tijdens de bouwvak krijgt ons Kooi Alarm Center ieder jaar 10 tot 15% meer rake meldingen van diefstal en vandalisme.”

Extra veiligheidsmaatregelen

Liefs 9 op de 10 diefstallen gebeuren buiten de werkuren. Gelukkig neemt ongeveer een derde van de bouwbedrijven met de bouwvak in aantocht al uit zichzelf extra veiligheidsmaatregelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om (extra) mobiele camerabewaking. Of kostbaar materiaal en gereedschap wordt tijdelijk in een hermetisch afgesloten loods opgeborgen. Ook opvallende verlichting is een optie. De systemen van Kooi doen het anders. “Onze UFO’s werken standaard met infraroodlicht. Wij zien de indringers maar zij ons niet. Dat is juist de kracht van onze systemen. Infraroodlicht is daarnaast wel zo prettig voor mens en dier,” verduidelijkt Mabel.

247Kooi app

Elke klant van Kooi kan zijn werktijden bovendien zelf aanpassen in de 247kooi app. Dus ook de vakantieperiode kan worden ingesteld. In de bouwvak weten de centralisten van het Kooi Alarm Center zo precies wanneer zich onbevoegden op de site begeven. En kan daarop, indien nodig, direct actie ondernemen zonder de klant in zijn hangmat hiervoor te hoeven storen.

Gratis beveiligingscheck

Diefstal van materiaal is niet alleen financieel een klap, het betekent ook onwelkome vertraging van het project. Voorkomen is dus beter dan genezen. Wie ondanks alle voorzorgsmaatregelen er toch nog niet gerust op is, kan altijd bij Kooi nog een gratis beveiligingscheck op locatie aanvragen.

Ook een beveiligingscheck op uw locatie? Bel 088-247 5610 of vul het contactformulier in via https://247kooi.nl/beveiligingscheck en we nemen direct contact op voor een afspraak.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.