Erkend Financieringsadviseurs MKB onderscheiden zich met titel EFM

5 juli 2024 09:38

Erkend Financieringsadviseurs MKB onderscheiden zich met titel EFM

De titel EFM officieel gepresenteerd door Fatima Benzine en Bert Duurland aan de EFM adviseurs tijdens de workshop Fiscale aandachtspunten bij de financiering van bedrijfsovernames.

De aanvraag van Stichting MKB Financiering voor registratie van de titel Erkend Financieringsadvies MKB (EFM) is door het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom gehonoreerd en vastgelegd. Deze registratie betekent dat alle Erkend Financieringadviseurs MKB zich kunnen onderscheiden met de titel EFM en deze afkorting achter hun naam kunnen plaatsen.

Goed voor mkb-ondernemers en mkb-financiers

Het vak financieringsadvies bestaat al tientallen jaren. Met name in de afgelopen jaren, heeft zakelijk advies zich verder ontwikkeld en geprofessionaliseerd. Hier profiteren niet alleen ondernemers van, maar ook financiers die kwalitatief betere aanvragen ontvangen. Met de titel en het keurmerk EFM kan de adviseur aan de ondernemer en financier tonen, dat hij bekwaam en professioneel is en zijn kennis bijhoudt.

Bert Duurland, Manager keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB: “Financieringsadviezen geven doe je niet meer op de achterkant van een sigarendoos, de titel en het keurmerk EFM staat voor een verdere professionalisering van het vak financieren.”

Oorsprong keurmerk en titel

Het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB (EFM) is in 2020 gestart met de steun van het Ministerie van Economische Zaken en diverse partijen die actief zijn in de markt van financieringsadviezen. Het keurmerk heeft als doel het professionaliseren van het vak van financieringsadviseur. De EFM adviseur beschikt over up to date kennis van het financieringsvak om MKB ondernemingen adequaat te analyseren en te adviseren om per individuele casus te komen tot de meest optimale financiering. De EFM adviseur onderhoudt zijn kennis door de verplichting om deel te nemen aan kennisbijeenkomsten en moet jaarlijks een evaluatie indienen.

EFM adviseur in de buurt en aanmelden

De EFM adviseur is te vinden door het hele land en meestal dichtbij. Een overzicht van alle EFM adviseurs is te vinden via het officiële register. Voor adviseurs die zich ook graag met de titel en keurmerk willen onderscheiden, melden zich aan via www.erkendfinancieringsadviesmkb.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.