Embloom bundelt krachten met Health Cloud Initiative

5 juli 2024 10:05

Embloom bundelt krachten met Health Cloud Initiative

HCI verstevigt positie in de markt van digitale zorg

Het toonaangevende e-health platform Embloom gaat verder onder de paraplu van Health Cloud Initiative (HCI), een snelgroeiende aanbieder van zorgverlenerssoftware in diverse zorgdisciplines. Beide partijen werken al langer samen en kunnen door de krachtenbundeling hun gezamenlijk aanbod versneld innoveren en beter inspelen in de sterk groeiende vraag naar hybride en digitale zorg om de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg in Nederland te borgen.

Embloom biedt een breed pakket aan vragenlijsten en digitale behandelmodules en is daarmee toonaangevend in de Nederlandse zorg. Met Embloom kunnen zorgverleners binnen ondermeer de GGZ en huisartsenzorg op maat hun behandelaanbod verrijken en cliënten meer gemak en betere kwaliteit van zorg bieden.

HCI werkt al langer samen met Embloom door integratie van het portfolio in de EPD- en patiëntportaalsoftware van HCI  met een bereik van 35.000 zorgverleners en 3,5 miljoen zorggebruikers . Door de krachtenbundeling kunnen de bestaande koppelingen verder worden geïnnoveerd, waardoor zorgverleners en hun cliënten een nog betere en makkelijkere gebruikservaring en zorg op maat kunnen ontvangen.

Naast de integraties met HCI, biedt Embloom ook koppelingen met een breed pakket EPD’s van andere aanbieders. Embloom blijft als onderdeel van de HCI-groep zelfstandig onder eigen naam opereren en is voor klanten en partners via dezelfde kanalen bereikbaar. Dit gebeurt vanuit de vestiging in Maastricht met het huidige team van 35 medewerkers en management. Ook oprichter en directeur Marco Essed blijft aan boord en treedt toe tot de directie van HCI.

Marc Prette, CEO van HCI, is verheugd met de komst van Embloom: “Met Embloom realiseren we een belangrijke stap naar een toekomstvast geïntegreerd alles-in-één zorgplatform van EPD, patiëntomgeving en e-health voor zorgverlener én cliënt. Daarnaast blijft Embloom als onafhankelijke partij binnen onze groep ook investeren in optimale gegevensuitwisseling met externe zorgsystemen. Zo kunnen we met ons gezamenlijke bereik in de markt echt bijdragen aan onze missie voor beter bereikbare zorg.”

Marco Essed, CEO van Embloom, vult aan: “Met HCI delen we een groot deel van onze klanten, dus we hebben vrijwel dagelijks contact. Toen ik werd gevraagd om onderdeel te worden van HCI voelde dat als een logische vervolgstap in onze samenwerking, waar onze gebruikers veel baat bij zullen hebben. Ik kijk ernaar uit om samen verder te groeien en innoveren.”

Over Embloom

Embloom, opgericht in 2010, is een toonaangevend e-health platform dat zorgverleners en cliënten ondersteunt met digitale toepassingen voor diagnostiek en behandeling van psychische en lichamelijke klachten. Het platform biedt meer dan 500 diagnostische vragenlijsten en 300 behandelmodules, geïntegreerd met EPD's en cliëntomgevingen, en is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Actief in Nederland, België, en Duitsland, bedient Embloom bijna 2500 organisaties en jaarlijks meer dan 270.000 gebruikers. Vanuit Maastricht werken we met een team van 35 specialisten dagelijks aan toegankelijke en toekomstbestendige gezondheidszorg.

Meer informatie: www.embloom.nl

Over Health Cloud Initiative

Health Cloud Initiative (HCI), opgericht in 2022, bundelt gerenommeerde EPD-, PGO- en eHealth-specialisten met meer dan 30 jaar ervaring. HCI biedt innovatieve softwareoplossingen voor de eerstelijnszorg, GGZ en paramedische praktijken. Met labels als HCI GGZ, Evry, FysioRoadmap, NICE Software, Incura, Quli, Embloom en Uw Zorg Online ondersteunen we 35.000 zorgverleners en 3,5 miljoen mensen. Ons team van 200 specialisten werkt dagelijks aan slimmere zorgoplossingen, waardoor zorgverleners en patiënten meer uit de zorg halen voor een betere kwaliteit van leven.

Meer informatie: www.hci-software.com.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.