Eindejaarsgesprekken, ben jij er klaar voor?

20 november 2023 10:31

Eindejaarsgesprekken, ben jij er klaar voor?

Je kunt beoordelingsgesprekken zien als een verplicht administratief nummer aan het eind van het jaar. Je kunt ook een continu proces inzetten om prestaties te evalueren en doelen te stellen. Hoe werk jij aan groei en ontwikkeling van je medewerkers? Charlotte Krielaart, ontwikkelaar van Ondernemers NLP, heeft een toolbox vol instrumenten.

Falen bestaat niet, er is alleen feedback.

Het meeste effect behaal je als je feedback positief weet te verwoorden. Feedback geven is mensen uitdagen om te groeien en is onmisbaar als je met anderen samenwerkt.

Oefeningen in feedback geven en ontvangen vergt een kwetsbare op(en)stelling van de betrokkenen. Dat doe je liever niet in je dagelijkse omgeving, waar de uitwerking heel anders kan uitpakken dan jouw intentie. Hoe fijn is het dan om in een veilige setting te ervaren wat je kunt verbeteren aan jouw manier van complimenten geven of hoe je een ander wijst op verbeteringsmogelijkheden.

Mensen leren ‘lezen’

Wat als een paal boven water staat is dat meer inzicht in jezelf en anderen ertoe zal leiden dat je effectiever kunt omgaan met de mensen om je heen. Krielaart: “Met Ondernemers NLP krijg je al snel inzicht in het krachtenveld tussen je medewerkers en jouw eigen rol daarbinnen.

Verrassend hoe snel je lichaamstaal leert lezen. Je krijgt feedback van uiteenlopende karakters en wisselt kennis en ervaring uit. Leer beter formuleren, luisteren en kijken en ervaar direct hoe je effectiever kunt omgaan met mensen om je heen en welke houding en stijl bij jou past om anderen mee te nemen en jouw doelen te halen. En jij bepaalt wat voor jou en je team het best werkt: continue feedback of een jaarlijks ijkpunt in de vorm van een beoordelingsgesprek.”

Wil jij jezelf uitdagen?

Ondernemers NLP is de enige opleider in Nederland die een 15-daagse NLP Practitioner opleiding aanbiedt, die volledig is toegespitst op de uitdagingen van ondernemers, managers en zelfstandige professionals. Verdeeld over 6-7 maanden brengt de interactie tussen de deelnemers je op de toppen van je kunnen. En hoe je die direct kunt toepassen. Aanvullende informatie vind je op www.ondernemersnlp.nl. De volgende opleiding start op 17 en 18 januari 2024.

Over Charlotte Krielaart

Als interimmanager laat ze steeds een onvergetelijke indruk achter met haar opmerkelijke aanpak bij veranderings-, reorganisatie- en crisisvraagstukken in toonaangevende organisaties. Onder haar bruisende persoonlijkheid schuilt een unieke combinatie van intuïtief inzicht en scherpe strategische invulling. Haar talent en expertise zet ze nu in als ‘blikopener’ voor leidinggevenden, breekt de ketenen van protocollen of gebrek aan zelfvertrouwen en maakt haar klanten ‘de grootste aanhanger van zichzelf’. Daarmee laat ze mensen en bedrijven groeien en zet ze de deur open voor haar originele aanpak voor persoonlijke groei.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.