Efficiënt werken is de oplossing voor de personeelstekorten

21 november 2023 10:20

Efficiënt werken is de oplossing voor de personeelstekorten

In het huidige economische klimaat ervaren veel bedrijven een schrijnend tekort aan personeel. Volgens recente statistieken ervaart ruim 75% van de ondernemers een tekort aan arbeidskrachten, waarbij meer dan 40% dit als de voornaamste belemmering in hun bedrijfsvoering ziet. Een derde van de ondernemers meldt bovendien dat de werkdruk onder het personeel is toegenomen door dit tekort​​. In deze context is het essentieel voor ondernemers om efficiënter te werken - een strategie die zowel op korte als lange termijn voordelen kan bieden.

Wat betekent efficiënt werken?

Efficiënt werken houdt in dat werkzaamheden op zo'n manier worden uitgevoerd dat ze minimale tijd, inspanning en middelen vereisen, terwijl de kwaliteit van het werk behouden blijft. Dit betekent het afronden van zoveel mogelijk taken op een praktische en doeltreffende manier​​.

Door slim te organiseren en te plannen, kunnen taken sneller worden afgehandeld. Dit betekent dat ondernemers en werknemers in staat zijn om hun to-do lijsten sneller af te werken, wat leidt tot minder achterstand en stress. Daarnaast zorgt het vaak voor hogere productiviteit. Door bepaalde routines te creëren of werkzaamheden te groeperen (batchen), kan veel meer werk verzet worden in minder tijd. Dit is essentieel in tijden van personeelstekorten, omdat het de druk op bestaande werknemers vermindert. Door routinematig te werken en taken te automatiseren, wordt veel tijd bespaard. Dit betekent dat er ruimte is om meer taken op te pakken, zelfs met een kleiner team. Tijdsbesparing leidt tot efficiëntieverbetering in de gehele organisatie​​.

Waarom heb je de TWI-methode nodig?

TWI Company biedt diverse oplossingen om de efficiëntie en productiviteit van organisaties te verbeteren. De kern van hun aanbod is de TWI-methode (Training Within Industry), die zich richt op het optimaliseren van werkprocessen. Hier zijn enkele manieren waarop TWI Company kan helpen bij het efficiënter maken van uw organisatie:

  • De TWI-methode helpt bij het standaardiseren van taken en het verstrekken van duidelijke instructies, wat leidt tot uniformiteit in de gehele organisatie. Dit resulteert in een vermindering van fouten en versnelling van processen. De nadruk ligt op nauwkeurigheid en het trainen van medewerkers om taken foutloos uit te voeren, wat vooral belangrijk is in sectoren waar fouten ernstige gevolgen kunnen hebben​​.
  • TWI Company voert een gedetailleerde analyse uit van de werkplek en processen, en legt de opvolgende stappen in het proces vast. Ze trainen medewerkers tot TWI-trainers, zodat deze op hun beurt zowel bestaande als nieuwe medewerkers efficiënt kunnen trainen. Dit "train de trainer"-principe wordt direct op de werkvloer toegepast​​.
  • TWI Company hanteert een gefaseerde aanpak voor de implementatie van hun methodiek. Dit begint met een voorbereidingsfase, gevolgd door een kick-off met het team, werkplekanalyse, standaardisering van werk, een praktisch opleidingstraject op de werkvloer, en uiteindelijk een TWI-audit om de kwaliteit te borgen en continu te verbeteren​​.
  • Door de nadruk te leggen op foutloos werken en continu verbeteren, helpt TWI Company organisaties om een uniforme werkwijze te ontwikkelen die de kwaliteiten van medewerkers optimaal benut. Dit draagt bij aan de realisatie van een hoogwaardig eindproduct, elke dag opnieuw​​.

TWI Company biedt een gestructureerde methode die niet alleen de efficiëntie verhoogt, maar ook de kwaliteit van producten of diensten verbetert. Door middel van gestandaardiseerde trainingen en een nadruk op nauwkeurig werken, kunnen organisaties hun werkprocessen verbeteren en de algehele productiviteit verhogen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.