Een ondernemer met een kind? Tips om je tijd goed te verdelen

22 juni 2022 08:50

Een ondernemer met een kind? Tips om je tijd goed te verdelen

Veel ondernemers zien hun bedrijf als hun kind. Er wordt dan ook alle mogelijke tijd en aandacht aan gegeven. Het is vaak al lastig als je er een uitgebreid sociaal leven naast wilt hebben. Maar het is zelfs nog lastiger als je ook nog echt een kindje krijgt. Je wilt natuurlijk graag net zo veel tijd in je onderneming blijven stoppen, maar een peuter vraagt ook veel aandacht. Hoe ga je dit nu oplossen? Breng je je kind naar de peuterspeelzaal of neem je hem of haar mee naar werk? Wij geven wat tips zodat jij het meeste uit beide kindjes kunt halen.

De peuterspeelzaal

Laten we dan maar meteen beginnen met de peuterspeelzaal. Veel ouders vinden het lastig om hun kind weg te brengen. Ze voelen zich vaak slecht omdat ze altijd het idee hebben dat ze toch wel op hun kind hadden kunnen passen. Als je deze gedachtes hebt, stop er dan meteen mee. Het is niet mogelijk om de hele dag op je kind te passen en ook nog je onderneming draaiende te houden of zelfs het huishouden te doen. Een peuterspeelzaal is een prima optie om je kind overdag even uit handen te geven. Hierdoor kun jij je tijd overdag weer helemaal aan je onderneming toewijden. Voor je peuter heeft de peuterspeelzaal ook veel voordelen. Je kind leert er omgaan met andere kindjes, maakt vriendjes en zal dus sociaal veel ontwikkelen. Ook legt de peuterspeelzaal al een mooie basis voor de kleuter jaren op de basisschool. Omringd door andere kindjes en leuke activiteiten zal je peuter zich dan ook zeker niet gaan vervelen. Het mooiste pluspunt is misschien nog wel dat jij ook meer tijd met je kind kunt doorbrengen. Omdat je je aandacht de hele dag hebt kunnen storten op je onderneming, is er meer tijd om samen door te brengen als je peuter weer terugkomt van de peuterspeelzaal.

Je kind meenemen naar werk

Als je je toch niet fijn voelt bij het idee om je kind achter te laten bij de peuterspeelzaal, zou je je kind ook mee kunnen nemen naar je werk. Dit wordt lastiger als je geen fysieke onderneming hebt. Let hierbij goed op dat je voor je kind een ruimte maakt waar hij of zij lekker kan spelen en een dutje kan doen. Het nadeel hiervan is dat je nog steeds zelf op je kind moet letten. Je zou daarom ook een extra hulp kunnen inhuren. Deze hulp kan op je kindje letten totdat jij zelf pauze neemt. Het voordeel hieraan is dat je niet gebonden bent aan de tijden van de peuterspeelzaal. Het is wel iets meer verantwoordelijkheid voor jezelf waardoor je nog steeds de aandacht moet verdelen. Ook krijgt je kind hier niet de sociale voorsprong die hij of zij krijgt op de peuterspeelzaal. Maar als je je kind graag dicht bij je hebt en het niet erg vindt om iets drukker bezig te zijn, dan is ook dit een goede oplossing.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.