'Een beter vestigingsklimaat begint bij een stem vóór de Natuurherstelwet'

26 maart 2024 14:29

'Een beter vestigingsklimaat begint bij een stem vóór de Natuurherstelwet'

Wouter Scheepens

De Natuurherstelwet staat op losse schroeven in Brussel. Nederland, in de persoon van minister Van der Wal, is van plan tegen te stemmen.

En dat is niet alleen slecht nieuws voor onze natuur, maar ook voor het vestigingsklimaat. Uit de impactanalyse die de minister liet uitvoeren blijkt namelijk dat het wetsvoorstel een positief effect heeft op het vestigingsklimaat. En dat is niet gek. Want een sterke natuur levert bedrijven onmisbare materialen en diensten, zoals een gezonde bodem, grondstoffen, voedselvoorziening en voldoende (drink)water. Met de achteruitgang van de natuur staat de toekomstbestendigheid van onze economie op het spel.

Het lijkt tegenstrijdig: dezelfde partijen die de mond vol hebben van vestigingsklimaat en de afgelopen weken de ene na de andere motie hierover indienden, roepen tegelijkertijd op om tegen een Natuurherstelwet stemmen die het vestigingsklimaat daadwerkelijk verbetert. Dus ben je als Kamerlid écht bezorgd over het vestigingsklimaat? Roep dan de minister op om vóór de Natuurherstelwet te stemmen. Voor de natuur én voor de economie.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.