Duurzame dock levellers: een stap naar een groenere logistieke sector

24 mei 2023 16:26

Duurzame dock levellers: een stap naar een groenere logistieke sector

Omdat er bij dock levellers steeds meer wensen en eisen komen, is innovatie een vereiste. Er is een nieuwe aanpak nodig op de gebieden duurzaamheid, veiligheid en energie efficiëntie. Doordat bedrijven constant blijven vernieuwen en innoveren is het niet alleen het productieproces wat steeds duurzamer wordt. Ook krijgt de kracht van logistiek een verbetering. De allernieuwste modellen dock levellers zijn daar het bewijs van.

Duurzame en efficiënte panden met een dock leveller

Dock levellers bestaan voor veeleisende werkzaamheden op het laaddock. Dock levellers overbruggen de ruimte tussen het aangedockte voertuig en het laadperron. Dit maakt niet alleen de werkvloer veel veiliger, maar ook een stuk efficiënter. Sinds 2021 worden de nieuwste dock levellers gemaakt met een standaard poedercoat. Het voordeel is dat gepoedercoate producten bestendig zijn tegen factoren die de kwaliteit van de coating kunnen aantasten. Dat komt door de weerstand tegen extreme weersomstandigheden, ultraviolet licht, chemicaliën, vocht en stoten. Zodoende heb je minder de kans op allerlei slijtageproblemen, verkleuring, corrosie, afbrokkeling en krassen.

Veel meer dan alleen een duurzaam ontwerp

Niet alleen wordt er geprobeerd om de productie zo duurzaam mogelijk te maken. Ook wordt er gekeken naar het vervoer van en naar klanten zo duurzaam mogelijk te maken. Met het unieke ontwerp van de dock levellers wordt ervoor gezorgd dat ze een lage transportstand hebben. Vandaar dat er 50% meer geladen kan worden in vrachtwagens ten opzichte van oude ontwerp dock levellers. Door al deze veranderingen is er een enorme reductie van CO2 voor het vervoeren van goederen.

Besparen met duurzame mogelijkheden

Wil je een effectief klimaatbeheer, dan is het van belang om alle kieren en openingen van het magazijn te dichten. Met name bij het laden en lossen kan er veel verlies van energie ontstaan. Vandaar dat er slimme opties worden aangeboden bij de dock levellers. Je gaat hiermee tocht en vuil tegen, maar worden er knaagdieren en ongedierte buiten gehouden.

Een lange levensduur met hoogwaardige kwaliteit materialen

Dock levellers, van bijvoorbeeld Dockequipment.eu, staan bekend om het verhogen van de productiviteit. Vandaar dat het belangrijk is dat deze constructies lang mee gaan. Dat moet zelfs zo zijn in de zwaarste situaties. Het assortiment aan dock levellers is gemaakt volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Er wordt ook gebruik gemaakt van de nieuwste moderne technologieën. Voor elke situatie is er een oplossing te vinden door veel opties en besturingsmethodes.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.