Duurzaam HR: de kracht van verbinding

8 maart 2019 09:28

Duurzaam HR: de kracht van verbinding

Duurzaam HR werkt graag met mensen en organisaties die het beste uit zichzelf willen halen. “MKB-bedrijven die willen investeren in hun mensen en plezier op de werkvloer belangrijk vinden”, zegt eigenaar Yvette Duursma. “In elke organisatie vormt een duurzaam HR-beleid, dat aansluit bij de wensen van de medewerker, een belangrijk onderdeel van het succes.” In de praktijk blijkt, door allerlei oorzaken, juist dit onderdeel nog wel eens onderbelicht, wat bijvoorbeeld leidt tot onvrede, verloop, een hoog ziekteverzuim en verspilling van talent.

Hoe zorg je dat medewerkers tevreden en betrokken zijn bij je organisatie en hun talent optimaal benut wordt? Het is een vraag die talloze werkgevers bezighoudt. Volgens Yvette is er op de arbeidsmarkt een ‘war on talent’ bezig en is het binnenhalen van goede medewerkers een uitdaging. “En dan begint het pas. Je wilt het talent ruimte geven, zodat ze zich goed voelen binnen je organisatie, dat ze plezier hebben in hun werk en de omgang met hun collega’s. Immers, een bevlogen medewerker presteert altijd beter, wat ook ten goede komt aan de resultaten van de organisatie.”

Businesspartner en verbinder

HR moet mede daarom nadrukkelijk in de organisatie aanwezig zijn en zichtbaar zijn, vindt Yvette. “Waarbij HR als businesspartner aantoonbaar bijdraagt aan de organisatievisie en (persoonlijke) doelstellingen, continu in verbinding staat met de medewerkers en regisseur is van veranderprocessen. HR moet weten wat de business is en kritisch durven zijn!” Oprechte aandacht, verbinden, persoonlijk en flexibel zijn niet voor niets kernwaarden binnen Duurzaam HR.

Duurzaam HR is graag businesspartner voor ondernemer of directeur op het brede terrein van HR. “Dat kan zowel tijdens een kortlopend adviestraject zijn of een interim opdracht”, geeft Yvette aan. Maar denk ook aan het organiseren van een visie- of brainstormdag met het HR-team. “Het zijn in elk geval opdrachten waarbij mijn eigenschappen als persoon en HR-professional uitstekend van pas komen.” Denk aan een open en positieve blik, makkelijk in contact op alle niveaus, analytisch, nieuwsgierig, nuchter, betrokken en leergierig. “Ik kijk graag naar kansen en mogelijkheden, maar heb ook respect voor wat er al staat en goed gaat binnen de organisatie. Vooral samen met de mensen kijken waar de organisatie naar toe wil en dat vertalen naar heldere en ‘nuchtere’ doelen.”

Coach

‘De kracht van verbinding’ staat ook voor verbinding met jezelf en je talenten. “Als coach begeleid ik mensen in het behalen van persoonlijke doelen. Loop je continu tegen iets aan in je werk, is er een probleem waar je niet uitkomt of wil je inzicht in je eigen talent en hoe je dit kunt vertalen naar werk, dan begeleid ik je graag. Samen gaan wij wandelen waarbij ruimte ontstaat om tot nieuwe inzichten te komen. Ben jij bereid om een kritische blik in de spiegel te werpen? Kies dan voor coaching bij Duurzaam HR en (her)ontdek jouw kracht.”

www.duurzaamhr.nu

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.