Dr. Paul Netherwood per 1 juni 2023 actief als adviseur voor Circle Fund Management B.V.

23 juni 2023 09:21

Dr. Paul Netherwood per 1 juni 2023 actief als adviseur voor Circle Fund Management B.V.

Dr. Paul Netherwood heeft plaats genomen in de Raad van Advies (RvA) van Circle Fund Management B.V. Circle Fund is een ambitieuze nieuwkomer op de Nederlandse fondsmarkt. Het gelijknamige fonds kiest op basis van in eigen beheer ontwikkelde algoritmes en arbitragemodellen posities op de valuta- en goudmarkt. Deze meerendeels marktneutrale strategie heeft een geverifieerd trackrecord van meerdere jaren en streeft naar een gemiddeld rendement op middellange termijn (3 tot 5 jaar) van minimaal 15% per jaar, na aftrek van alle kosten.

Circle Fund Management wil zich in de toekomst ook richten op de institutionele markt en streeft ernaar om de activiteiten uit te breiden naar andere landen binnen de Europese Unie. Met de aanstelling van Netherwood haalt het bedrijf extra kennis in huis voor het realiseren van die groeiplannen. Netherwood heeft zijn sporen verdiend in de wereld van vermogensbeheer en hedgefondsen. Hij staat sinds 2005 als oprichter en eigenaar aan het roer van Horizon3 Investment Management LLP. Bij de ontwikkeling van dit hedgefonds kon hij bouwen op de ervaringen die in zijn 30 jarige-carrière opdeed. Paul begon zijn loopbaan bij AHL (nu onderdeel van Man Group plc) en hij verhuisde later naar Nomura, waar hij risicomanagement-systemen bouwde. Daarna was Paul als chief architect verantwoordelijk voor het bouwen van credit risk management-systemen voor Deutsche Bank. Hij heeft een PhD in Computer Science and AI en een BSc (Hons) in Computer Science van Kingston University London en is geautoriseerd door de FCA in het VK (PXN01140) en door de NFA in de VS (0354204).

Managing partner Panayiotis Christodoulou: “We zijn trots dat Paul zitting heeft genomen in de Raad van Advies. Met zeer ruime ervaring op het gebied van fonds- en vermogensbeheer is hij een bij uitstek geschikt om ons, daar waar nodig, te helpen de verdere groei van het beleggingsfonds Circle Fund te bewerkstelligen”.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.