DNA van leiderschap – Ontdek de unieke leider in jou

5 oktober 2022 09:14

DNA van leiderschap – Ontdek de unieke leider in jou

Welk uniek leiderschaps-DNA hebben Huub Vermeulen, Susan Duinhoven en Wende Snijders? Over welke van de vijf essentiële leiderschaps-eigenschappen beschikken zij? En wat kunnen andere leiders hiervan leren?

Boeken over leiderschap bieden vaak een stappenplan of zijn vanuit het perfectief van één bedrijf geschreven.  

DNA van leiderschap gaat uit van het principe dat leiders niet worden geboren en ook niet worden gemaakt. Leiderschap zit in ons DNA verankerd en zich ontwikkelt zich in ieder van ons gedurende loopbaan en leven. En net zoals DNA ons als mens uniek maakt, zo zijn we allemaal unieke leiders.

Wel zijn er vijf vaste eigenschappen waarmee effectieve leiders zich onderscheiden: Expeditie, Gids, Vertrouwen, Context en Zelfbewustzijn. DNA van leiderschap gaat uitvoerig in op deze vijf constanten waarover iedere succesvolle leider in meer of mindere mate beschikt en de invloed van deze eigenschappen op het DNA van leiderschap.

Dit wordt geïllustreerd aan de hand van portretten van dertien eigentijdse leiders met uiteenlopend leiderschaps-DNA. Het zijn CEO’s, ondernemers, adviseurs, artiesten en allen succesvol. Elk portret belicht tenminste één van de genoemde vijf constanten. Ze bieden een intieme kijk op de persoon achter de leider en op hoe het leiderschap zich bij hén heeft ontwikkeld en op welke wijze de essentiële eigenschappen hén als leider hebben gevormd. Diverse van deze leiderschapsverhalen worden in dit boek voor het eerst gedeeld.

DNA van Leiderschap vertelt je niet hoe leidinggeven moet of hoe je het kunt aanleren, want dat is een illusie. Het biedt een structuur om jezelf als leider te ontwikkelen, ongeacht functie en industrie. Als unieke leider met jouw unieke DNA. Welke essentiële eigenschappen heb ik van nature sterk ontwikkeld? Welke minder, en hoe zou ik die kunnen versterken? Daarnaast wordt in DNA van leiderschap ook steeds duidelijker wat leiderschap niet meer is.

DNA van leiderschap is geschreven voor de leiders van morgen

Met unieke portretten van

Josefien Groot, Jaap Winter, Ton Keunen, Heleen Lameijer, Susan Duinhoven, Herman van Bolhuis, Huub Vermeulen, Roby Hormis, Wende, Tjark Tjin-a-Tsoi, Marian Spier, Eugenie van Wiechen en Eric de Vroed.

Frank Vogt heeft 15 jaar lang in diverse directies gezeten en is momenteel commissaris bij vier organisaties in Nederland en Vlaanderen.  Daarnaast werkt hij als coach voor de (toekomstige) leiders en hun teams.  Zijn passie ligt in leiderschap, strategie en persoonlijke groei. In DNA van leiderschap beschrijft hij tevens zijn eigen reis en ontwikkeling.

DNA van leiderschap | Frank Vogt | Prijs 24,95 | Verschijnt 22 september

Voor een drukproef, exemplaar of interview: mariskahoksbergen@casema.nl | 06 55 340 198

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.