De voordelen van glasvezel internet voor jouw bedrijf

9 maart 2023 14:34

De voordelen van glasvezel internet voor jouw bedrijf

Internet is belangrijk voor ieder bedrijf. Veel processen verlopen hierop, je onderhoudt contacten met leveranciers en klanten en zorgt ervoor dat je jouw producten en diensten verkoopt. Een goede verbinding is daarom een vereiste. Steeds meer bedrijven stappen hiervoor over naar glasvezel internet. Maar wat zijn de voordelen van glasvezel internet voor jouw bedrijf? De belangrijkste voordelen staan hieronder op een rij.

Hogere snelheden met glasvezel internet

Glasvezel internet staat erom bekend dat er hogere snelheden te behalen zijn. Zo kan je tot wel 1 Gbit per seconde behalen. Je kan ook voor geheel andere snelheden kiezen als dit beter bij jouw bedrijf past. Hiervoor kan je bij verschillende providers kijken, zodat je weet wat je hiervan kan verwachten. Naar verwachting zullen de snelheden in de toekomst alleen maar verder omhooggaan, waardoor je nergens meer hinder van ondervindt.

Hoge betrouwbaarheid

Met glasvezel internet ben je ook verzekerd van een hoge betrouwbaarheid. De verbinding is namelijk stabieler dan de koper kabelverbindingen (DSL). Dit komt mede door de sterkte van het glasvezel. Ook is het minder gevoelig voor wisselende weersomstandigheden, wat in Nederland een belangrijk gegeven is, en elektromagnetische interferentie. De fysieke schade komt hierdoor ook minder vaak voor. Providers bieden daarbij de gelegenheid om tijdens een probleem met glasvezel direct over te stappen op een andere verbinding als back-up, zodat jouw bedrijf nooit zonder internet komt te zitten.

Minder vertragingen

Met een glasvezel abonnement ervaar je ook minder vertragingen tijdens het gebruik van het internet. Hoe lager de ‘latency’, hoe sneller de reactie van het internet is. Dit kan je vergelijken met een live TV-uitzending, waarbij je normaal gesproken een seconde vertraging kan hebben ten opzichte van andere zenders. Je wilt daarom te allen tijde dat de vertragingen zo laag mogelijk zijn en real time kan werken. Dit maakt het ook gemakkelijker om via de cloud (VoIP) of Microsoft Teams te bellen en vergaderingen uit te voeren. Vanaf nu zijn er geen haperende gesprekken meer, maar lijkt het alsof de persoon aan de andere kant van de lijn gewoon naast je zit.

Betere toegang tot SaaS diensten en Cloud

Met jouw bedrijf werk je ongetwijfeld met de Cloud en verschillende SaaS diensten. Deze moeten voortdurend goed werken. Met glasvezel internet is het weer mogelijk om hier een betere toegang toe te hebben. Bij deze diensten kan je onder andere denken aan een CRM systeem, Microsoft Teams, Dropbox of Trello. Dankzij de betere snelheid en brandbreedte van glasvezel is de toegang sneller en kan je dus ook beter bij jouw data en applicaties komen.

Een constante signaalsterkte in het volledige pand

Dankzij glasvezel internet voor jouw bedrijf is er vrijwel geen signaalverlies meer. Dit is een groot verschil ten opzichte van de traditionele internetverbindingen, waarbij het signaal verzwakt als je naar een ander deel van het pand loopt. Vooral voor grote bedrijven of bedrijven die in een groter pand zitten is het belangrijk om de signaalsterkte te behouden. Zelfs de mensen die niet dicht bij het modem werken, blijft de verbinding constant.

Meer bandbreedte voor jouw internetverbinding

Bij internet via glasvezel krijg je ook te maken met een grotere bandbreedte. De afgelopen jaren zijn er verschillende diensten bijgekomen die meer bandbreedte behoeven, zoals videobellen, digitale muziek luisteren, cloud diensten, file sharing en het streamen van video’s. Als iedereen binnen het kantoorpand hier tegelijkertijd mee bezig is, kan je met een lagere bandbreedte vertragingen krijgen. Glasvezel internet zorgt ervoor dat niemand hier meer last van heeft.

Duurzaam internet met glasvezel

De glasvezelkabels, ook wel fiber genoemd, bestaan uit haarfijne vezels. Deze worden gemaakt van een soort glas. De kabels zelf hebben een lange levensduur en je hoeft er vrijwel geen onderhoud aan uit te laten voeren. De glasvezelkabels zullen in tegenstelling tot de traditionele kabels niet uitzetten, schadelijke stoffen in de grond lekken en oxideren. Indien er toch problemen zijn met de kabels kan je deze direct weg laten halen en wordt alles gerecycled. In de toekomst is het de bedoeling dat er nog duurzamere materialen komen voor jouw glasvezel internet en je een nog langere levensduur hebt.

Een flinke kostenbesparing krijgen

Je kan met het glasvezel internet niet alleen bovenstaande voordelen verwachten. Het internet staat er ook om bekend dat je een flinke kostenbesparing kan krijgen. Providers bieden voor zakelijke klanten namelijk een overstap voor hetzelfde bedrag per maand, terwijl je dus wel gebruik kan maken van een goede glasvezelverbinding. Je kan daarna upgraden naar de snelheden die je nodig hebt, zonder dat je hier al te veel extra voor betaalt. Zelfs als je maandelijks meer gaat betalen voor jouw glasvezelverbinding kan je toch hoge kosten besparen met een betere productiviteit en een hogere omzet.

Tip: Internet vergelijken en besparen? Kijk op de website van Internet2you.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

X

Ga je nu al weg?

Wij willen graag nog wat met je delen. Hét Ondernemersbelang bestaat namelijk 20 jaar en dat gaan we vieren. Ga naar deze pagina en ontdek het!

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.