
Bij een keukenrenovatie in de horeca kun je denken aan vernieuwing van apparatuur en een efficiëntere indeling om het gebruiksgemak te optimaliseren. Ontdek hier alle voordelen van een horeca keukenrenovatie.
Waarom keukenrenovatie in de horeca?
De keuken is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een horecagelegenheid, omdat hier de diners worden gecreëerd. Een horecakeuken wordt intensief gebruikt en moet daarom beschikken over professionele kwaliteitsapparatuur. Daarnaast moet de ruimte zo efficiënt mogelijk zijn ingedeeld om bestand te zijn tegen maximale capaciteit.
Met een efficiënte indeling kan het personeel van zo goed mogelijk gebruiksgemak worden voorzien tijdens het kookproces, en kunnen de beste kwaliteit gerechten geserveerd worden aan de gasten. Je investeert met een keukenrenovatie onder andere in een efficiënte indeling, verbetering van apparatuur en een zo goed mogelijk gebruiksgemak.
Mogelijkheden voor horeca keukenrenovatie
Bij een keukenrenovatie in de horeca kun je dus in de eerste plaats denken aan het vernieuwen van apparatuur. Een andere mogelijkheid is de aanschaf van eventuele nieuwe onderdelen zoals bijvoorbeeld een speciale grill, houtoven of premium barista koffiemachine. In de renovatieplannen kan er daarnaast worden nagedacht over een nieuwe inrichting waarmee er zo goed mogelijk gebruik kan worden gemaakt van de ruimte.
Een andere mogelijkheid om te overwegen voor keukenrenovatie is bijvoorbeeld het vervangen van materialen zoals het werkblad of de tegels.
Uitvoering
Voor passend advies en voor het uitvoeren van de renovatie vind je online verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in keukenrenovaties voor horeca keukens.
Ze hebben een team van specialisten achter zich, die je in het hele proces rondom de renovatie kunnen ondersteunen. Zo helpen ze je met het opstellen van een plan, wordt er met behulp van een ontwerper een ontwerptekening gemaakt, en neemt een team vakmensen de volledige uitvoering van de renovatie van je over.
Ook kan een bedrijf bijvoorbeeld met je meedenken over het maken van een gestroomlijnde indeling van de keuken en geschikt keukenmateriaal.
Voordelen renovatie van de keuken
Hieronder zie je zeven voordelen van keukenrenovatie in de horeca op een rij.
Zeven verschillende voordelen van keukenrenovatie:
- Minder grote investering dan aanschaf van een nieuwe keuken
Met een keukenrenovatie hoef je als ondernemer geen geheel nieuwe keuken voor je restaurant aan te schaffen, maar profiteer je wel van een complete upgrade. - Efficiëntie
Een praktische indeling van de ruimte zorgt voor zo goed mogelijke efficiëntie. Op deze manier maak je de werkomgeving voor het personeel aangenamer en kunnen zij sneller en efficiënter werken. - Betrouwbaarheid apparatuur
Met professionele, moderne apparatuur en gerenommeerde installatiesystemen kun je erop vertrouwen dat alles in de keuken zo goed mogelijk functioneert. Vanwege de lange levensduur van kwalitatieve apparatuur loop je minder risico op eventuele storingen of dat er iets kapot gaat. - Capaciteit en kwaliteit.
Met de aanschaf van degelijke apparatuur en een goed doordachte indeling kan de keuken maximale capaciteit een constante kwaliteit leveren. Zo kunnen de verschillende taken effectief en veilig worden uitgevoerd. - Hygiëne
Bij een renovatie kan gekozen worden voor het vervangen van werkbladen met onderhoudsvriendelijk materiaal zoals RVS, wat eenvoudig is schoon te maken. Zo is het eenvoudiger om de hygiënemaatregelen die voor horeca keukens gelden in acht te houden, zoals de HACCP. Met roestvrij staal is er ook geen risico op vochtproblemen zoals condens en schimmelvorming. - Gezonde leefomgeving
Wanneer je afzuigapparatuur verouderd is en niet zo goed mogelijk werkt, is het ook verstandig om te overwegen deze te vervangen bij de renovatie. Met een goede afzuiginstallatie ben je zeker van een gezonde leefomgeving voor de werknemers, omdat zij op deze manier geen onaangename of verbrande luchtjes hoeven in te ademen. - Sneller kookproces
Snelheid is erg belangrijk in de horecabranche. Als je bij de renovatie kiest voor het laten uittekenen van doordachte looproutes en de indeling hierop afstemt en verbetert, kunnen de werkzaamheden in de keuken sneller gaan. Zo loopt het hele proces gestroomlijnd
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.