De podcast "Duurzaamheidsinspiratie met Axudo"

29 januari 2024 14:36

De podcast "Duurzaamheidsinspiratie met Axudo"

Axudo is een drijvende kracht achter organisaties die de stap willen zetten naar duurzaam ondernemen. Met een veelzijdige aanpak, waaronder podcasts, keynotes, en inspirerende evenementen, moedigt Axudo bedrijven aan om actie te ondernemen voor een duurzamere toekomst. Bovendien biedt Axudo praktische duurzaamheidsdiensten aan, zoals het opstellen van op maat gemaakte duurzaamheidsvisies en het ontwikkelen van concrete actieplannen om duurzaamheid te integreren in organisaties.

De podcast "Duurzaamheidsinspiratie met Axudo" is een belangrijk onderdeel van het bedrijf en heeft al 40 boeiende afleveringen. In elke aflevering neemt Jocelijn Geurts, de host, de luisteraars mee in gesprekken met gasten die op verschillende manieren betrokken zijn bij duurzaamheid. Het doel is om anderen te inspireren en aan te moedigen om ook stappen te zetten richting duurzaamheid binnen hun bedrijven.

De gesprekken in de podcast variëren van bedrijfsleiders die actief bezig zijn met het verduurzamen van hun bedrijven tot leiders van organisaties die duurzaamheid als een kernaspect van hun diensten aanbieden. Bijvoorbeeld, aflevering 27 met Stefan van De Poel van RMDY, aflevering 22 Joris Dresselaers van AdminPulse en aflevering 38 Barbara Rommens van Leaseline.

Daarnaast verkent de podcast ook hoe verschillende bedrijven duurzaamheid integreren in hun diensten, zoals energiecoöperaties, deelmobiliteit initiatieven, en organisaties die zich inzetten voor maatschappelijk engagement. Voorbeelden hiervan zijn Zonnewind (aflevering 8), Battmobility (aflevering 36), en vzw ArmenTekort (aflevering 35).

Het doel van deze gesprekken is om inzicht te bieden in de diverse benaderingen van duurzaamheid en om luisteraars te inspireren om zelf actie te ondernemen. Door het delen van verhalen en ervaringen van verschillende bedrijven en leiders in duurzaamheid, wil Axudo een positieve impact hebben op de bredere zakelijke gemeenschap en daarbuiten.

Jocelijn heeft ook drie solocasts gemaakt, namelijk aflevering 25, 33 en 40, waarin je respectievelijk Jocelijn als presentator beter leert kennen, leert hoe Axudo zelf duurzaam onderneemt en een visie krijgt op hoe je als bedrijf de SDG's kunt inzetten om duurzamer te ondernemen.

In 2022 werd Jocelijn genomineerd voor de Belgian Podcast Awards, een prachtige erkenning van al haar inzet en toewijding aan het inspireren en informeren van luisteraars over duurzaamheid. Haar nominatie weerspiegelt niet alleen de kwaliteit van haar werk, maar ook de impact die de "Duurzaamheidsinspiratie met Axudo" podcast heeft gehad op haar publiek en de bredere gemeenschap.

Jaarlijks worden alle gasten die hebben gesproken in de podcast uitgenodigd voor de "Axudo Podcast Guest meetup". Dit evenement brengt alle duurzame mensen samen, waardoor er een netwerk ontstaat en verbindingen worden gelegd. Dit biedt nog meer duurzame kansen en mogelijkheden voor samenwerking en inspiratie.

De afleveringen duren gemiddeld 30 minuten, met af en toe een iets langere aflevering. Ideaal om je te laten inspireren tijdens een autorit!

Dus, als luisteraar word je uitgenodigd om je te laten inspireren door deze gesprekken en om zelf stappen te zetten richting een meer duurzame toekomst. Veel luisterplezier en laat je vooral inspireren om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.