De oplossing voor concentratieverlies tijdens werken op kantoor of thuis

22 juni 2022 15:45

De oplossing voor concentratieverlies tijdens werken op kantoor of thuis

In deze huidige tijd is het voor veel mensen heel normaal om vanuit huis te werken. Ook zien we dat men regelmatig thuis én op kantoor werken. Zowel voor thuis als op het kantoor kan het een uitdaging zijn om de hele dag geconcentreerd te blijven. Hieronder zijn enkele tips te vinden om concentratieverlies tegen te gaan tijdens het werken.

Er zijn veel verschillende methoden om de concentratie en discipline op peil te houden als u werkt. Het is belangrijk dat u een methode vindt die voor u werkt, zodat u geconcentreerd op uw werk kunt blijven. Hieronder leest u zeven efficiënte methoden.

  1. Begin de dag met wat lichaamsbeweging: Een goede manier om de dag te beginnen is door wat lichaamsbeweging te doen. Dit zal helpen om het bloed te laten stromen en het lichaam wakker te maken. Na een goede workout voelt u zich alerter en klaar om aan het werk te gaan.
  2. Zorg voor een gezond ontbijt: Het is belangrijk om een gezond ontbijt te eten om genoeg energie te hebben voor de rest van de dag. Een voedzaam ontbijt helpt het concentratie op peil te houden en voorkomt dat u 's middags sneller in kakt.
  3. Ook is het belangrijk om een goede eigen werkruimte te creëren. Een goed bureau en bureaustoel zijn erg belangrijk. Verwijder onnodige spullen uit uw werkruimte om afleiding te minimaliseren.
  4. Neem regelmatig pauze. Die momenten met collega’s bij het koffiezetapparaat kunt u thuis niet gemakkelijk nabootsen. Probeer vaak een pauze te nemen door bijvoorbeeld een blokje om te lopen.
  5. Vermijd het doen van meerdere taken tegelijk. Het steeds moeten schakelen tussen verschillende taken kost tijd en energie. Dit resulteert in concentratieverlies.
  6. Zorg voor voldoende nachtrust en blijf gehydrateerd. Een goede nachtrust zal u helpen om u de volgende dag beter te concentreren en het drinken van voldoende water. Een vochttekort kan ook leiden tot concentratieverlies.
  7. Vermijd zoveel mogelijk externe factoren zoals lawaai of afleiding van buitenaf. Dit kunt u eenvoudig oplossen door uw telefoon op stil te zetten en een geluid blokkerende koptelefoon op te doen. Dit wordt ook wel een oorkap genoemd. Deze oorkappen dempen het geluid tot wel 35 decibel.

Oorkappen en geconcentreerd (thuis)werken

Oorkappen of oorbeschermers zijn een goede manier om uw oren tegen harde geluiden te beschermen. Ze worden regelmatig gebruikt door bouwvakkers in industriële omgevingen. Maar door de hoge demping kunnen oorkappen ook goed van pas komen tijdens het werken op kantoor of thuis. Oorkappen kunnen afleidende achtergrondgeluiden blokkeren, zodat u zich kunt concentreren op de taak die u moet verrichten.

Peltor X4A Oorkap

Een goed voorbeeld van een extreem dempende oorkap is de 3M Peltor X4A Oorkap. Deze oorkappen zijn ontworpen om 33 decibel te dempen. Hierdoor zijn deze gehoorbeschermers ideaal voor gebruik, zowel binnen als buiten. Deze oorkappen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en hebben een slank maar professioneel ontwerp, zodat u de oorkappen kunt kiezen die het best bij uw stijl passen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.