De missing link binnen de automotive industrie

2 november 2021 09:10

De missing link binnen de automotive industrie

Het jonge bedrijf LM e-Mobility is de missing link binnen de automotive industrie. CEO Karin van den Berg bewijst – in denken en doen - dagelijks de effectiviteit van ‘de wet van de kansrijke achterstand’ in het veld van de energietransitie. Voor haar en haar team geen gedoe rondom bezit en invloed. Zij zijn de HUB voor duurzame mobiliteitsoplossingen, die innovatie van binnenuit stimuleert en realiseert.

LM e-Mobility is hét loket voor ondernemers en hun mobiliteitsvraagstukken

Karin van den Berg vertelt: “Als ondernemer weet ik ook dat mobiliteit vooral een stuk gereedschap is in je bedrijfsvoering. Een belangrijke tool ook. Of het nu gaat om goederen- of personenvervoer, je wilt vooral geen gedoe met je klanten en medewerkers. Het zwaarst tellen bedrijfszekerheid en continuïteit, tegen de beste prijs. Mijn inspiratie haal ik uit de internationale ontwikkelingen en samenwerkingen en implanteer deze in de lokale markt. Uiteindelijk gaat het immers om de individuele ervaring van de gebruiker. Daarom overzien wij het volledige veld, van lange-afstandsvervoer tot woon-werkverkeer en van gemeentelijke verkeersplannen tot deelmobiliteit op bedrijventerreinen. Ik neem mezelf als uitgangspunt en dat is – letterlijk – een breed werkveld. Het beslaat wonen, werken en recreëren.”

Duurzame oplossingen op maat

Steden en metropoolregio’s streven, zo lijkt het althans, naar autovrije gebieden. In deze transitie botst de ondernemer met een gebrek aan parkeer- en laad-losplaatsen en laadpalen voor elektrisch vervoer, tegen torenhoge parkeergelden en tijdsbeperkingen voor toegankelijkheid.  

LM e-Mobility onderzoekt dan ook wat nodig én mogelijk is en past die ervaring toe in het leggen van praktische verbindingen. De verbinding tussen lange-afstandsvervoer en de behoeften op de kortere afstand. De verbinding dus ook tussen fossiele brandstoffen en elektriciteit. Tussen grootschalige vracht en kleinschalige, fijnmazige distributie. En LME kent daarin geen taboe.

We hoeven het wiel niet meer uit te vinden

  • Milieuzones? De opkomst van kleinschalig elektrisch vervoer gaat supersnel. De klimaatmaatregelen kunnen goed gepareerd worden met elektrische vrachtfietsen, bromvoertuigen en distributievoertuigen, inclusief vries- en koeltransport.
  • Parkeerplekken te weinig of te duur? Dan verplaatsen we het parkeren buiten de stadsgrenzen en zorgen voor deelmobiliteit vanaf een centrale (overstap)hub van en naar bedrijven of woongebieden.
  • Is de batterijcapaciteit een probleem? Dan zorgen wij voor batterijwisselstations. En voor snelladers op de plekken waar het voertuig (auto, e-bakfiets of e-scooter) stilstaat. Gedreven door zonnepanelen of andere groene energie.
  • Telemetrie zorgt dat het volgen van kostbare lading geen fysieke tussenkomst meer vereist van telefonisch aan- en afmelden.

LM e-Mobility is goed in het aan elkaar koppelen van bestaande oplossingen en het signaleren van nieuwe mogelijkheden. Sterker nog, fabrikanten weten ons te vinden, vanuit de EU, maar ook in India en China denken ze met ons mee.     

En financiële voordelen dan?

Ook al gaan wij niet over besparingen, we letten wel ‘op de kleintjes’. En dat levert steeds sneller wat op. Dankzij fiscale maatregelen als de Milieu Investerings Aftrek (27% in 2022, nu nog 13,5%), de Kleine Investerings Aftrek van 28% of de VAMIL van 75% (voor willekeurige milieu-investeringen) wordt het al snel aantrekkelijk om voor een gedegen Kumpan Iconic te kiezen, als  koop, huur of lease-optie. Wij houden scherp de stimulatiemaatregelen in de gaten voor de aanschaf van en inruil voor elektrisch vervoer, voor particulieren en zakelijk gebruik, vaak via gemeentelijke subsidies.

En wat er vandaag niet is, moet morgen nog maar eens terugkomen. Volg de website: last-mile-emobility.com

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.