DE LELYLIJN: 'LAAT DIE SNELLE TREIN MAAR KOMEN' (opinie)

12 februari 2020 11:27

DE LELYLIJN: 'LAAT DIE SNELLE TREIN MAAR KOMEN' (opinie)

In een uur van Groningen naar Amsterdam, dat is de belofte van de Lelylijn: de snelle treinverbinding tussen en het Noorden en de Randstad. Wat muzikant en ‘Lelylijn-watcher’ Bart de Glint betreft, kan die er niet snel genoeg komen. Dat schrijft hij in een opiniestuk in Dagblad van het Noorden.

De voordelen van de Lelylijn zijn groot, schrijft De Glint. Bedrijven zullen zich sneller in het Noorden vestigen. Forenzen naar de Randstad vanuit Groningen, en andersom, wordt gemakkelijker. En als de Lelylijn verder wordt doorgetrokken naar het buitenland, levert het ook nog een boost op voor de Eemshaven en vliegveld Eelde.

Lees ook:

Sieger Dijkstra blikt vooruit op Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland 2020: “Dit wordt mijn laatste jaar als organisator”

Franse ‘Lelylijn’

De situatie is vergelijkbaar met dertig jaar geleden in Frankrijk, waar een trein tussen Parijs en Lille zou komen. Lille kampte met werkeloosheid en economische achterstand. Parijs was sceptisch over de treinverbinding, maar toen die er eenmaal lag, versterkten de steden elkaar op economisch vlak juist.

Meer lezen? Lees het gehele opinieartikel van Bart de Glint in Dagblad van het Noorden hier.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.