De grootste voordelen van het drinken van bruiswater

23 oktober 2018 11:27

De grootste voordelen van het drinken van bruiswater

Ons lichaam bestaat grofweg voor zestig procent uit water, maar we verliezen allemaal een deel van deze cruciale basisstof tijdens onze dagelijkse activiteiten. Als we het verloren water niet aanvullen door de aanbevolen acht glazen per dag, lopen we het risico om flink  uitgedroogd te raken. Maar wat kun je doen als je niet van gewoon water houdt? ‘The next best thing’ is: gefilterd, bruisend water.

Wat is bruiswater

Sprankelend of koolzuurhoudend water ontstaat door simpelweg kooldioxide op te lossen in gewoon, plat water. Wanneer je gefilterd water met koolzuur drinkt, worden tijdens het proces alleen bubbels toegevoegd, wat betekent dat je een aantal van dezelfde gezonde voordelen van plat water kunt oogsten, terwijl je geniet van een verfrissende, bruisende drank. Afgezien van suikervrij, biedt gewoon bruisend water een aantal extra gezondheidsvoordelen.

Top 4 gezondheidsvoordelen van bruiswater

#1 Bruisend water houdt je gehydrateerd

Veel mensen denken dat het drinken van koolzuurhoudend water je kan uitdrogen, maar gezondheidsdeskundigen zeggen dat dit slechts een mythe is. Het drinken van bruisend water heeft dezelfde dorstlessende voordelen van gewoon water en nog meer als het bruiswater wordt gefilterd. Gefilterd water verwijdert organische verbindingen, verontreinigingen en schadelijke chemicaliën, zodat je zeker bent dat het water dat je drinkt, schoon en gezond is. Probeer eens wat gefilterd, koolzuurhoudend water uit een waterautomaat te pakken in plaats van normaal water en kijk hoe jij je voelt. Je zal verrast zijn.

#2 Het drinken van bruiswater kan helpen bij de spijsvertering

Als u vaak last heeft van spijsverteringsstoornissen of als u af en toe maagklachten heeft, zorgt het drinken van een groot glas gefilterd, bruisend water ervoor dat uw buikproblemen verminderen. Volgens een studie (European Journal of Gastroenterology and Hepatology), toonden patiënten die aanleg hadden voor galsteenvorming of constipatie dat hun  spijsvertering en constipatieproblemen verbeterden na het drinken van koolzuurhoudend water gedurende twee weken. Simpel bruiswater zonder toegevoegde suikers verminderd ook misselijkheid. 

#3 Sprankelend water geeft je een vol gevoel

Die kleine koolzuurbubbeltjes in een glas bruiswater kunnen een grote bijdrage leveren aan het behouden van een gezond gewicht of om af te vallen. De koolstofdioxide in bruisend water zorgt ervoor dat koolzuurhoudende bubbels je maag vullen en je hersenen verleiden tot een vol gevoel, wat betekent dat je waarschijnlijk minder zult eten. Het bruisen verhoogt de maagactiviteit die helpt bij dat "volle" gevoel. Een studie uit 2012 (Journal of Nutritional Science and Vitaminology), toonde aan dat deelnemers die op een lege maag bruisend water dronken, het gevoel hadden dat ze zich voller voelden dan wanneer ze plat water dronken. Om overeten tijdens de maaltijden te voorkomen, probeer 30 minuten voordat je gaat eten twee  glazen gefilterd, bruiswater te drinken.

#4 Mousserend water drinken verhoogt de productiviteit

Ook vaak vermoeid in de loop van de middag? In plaats van weer een kopje koffie te pakken, kun je ook overwegen om een waterkoeler te installeren op kantoor. Wetenschappers beweren al lang dat zelfs minimale uitdroging tijdens de werkdag een aanzienlijke invloed heeft op de productiviteit van werknemers, omdat onze hersenen niet zo goed werken als ons waterpeil niet voldoende wordt aangevuld. Volgens een onderzoek uit 2014 (Journal of Cerebral Blood Flow & Metabolism), ontdekten wetenschappers dat minimale uitdroging (5 procent van ons lichaamsgewicht) de bloedtoevoer in onze hersenen kan verstoren. Dit leidt tot vermindering van de reactietijd, focus en kortetermijngeheugen.

De waterkoelers van Sprankle zorgen voor een betere gezondheid

Sprankle biedt een verscheidenheid aan gefilterde watersystemen en waterkoelers voor bedrijfskantoren, restaurants en hotels van elke mogelijke omvang. Ons gefilterd watersysteem verwijderd onzuiverheden met behoud van de nodige, dorstlessende mineralen om werknemers of klanten gehydrateerd en gezond te houden.

Kijk hier voor meer info www.sprankle.info

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.