De beste Nederlandse B2B marketing-podcasts

12 september 2022 13:44

De beste Nederlandse B2B marketing-podcasts

Wat zijn de beste Nederlandse B2B marketing-podcasts? Nou, dat is eigenlijk nog best een lastige vraag. Want zo veel zijn er niet. Daarom geven we je ook een paar Engelstalige.

In Nederland valt het aantal podcasts dat zich richt op B2B-marketing nog een beetje tegen. Bekende marketingpodcasts als The Brief en CMOTalk raken soms wel aan B2B-onderwerpen, maar gespecialiseerde podcasts zijn er niet.

B2B Content Podcast

Een relatief nieuwe toevoeging is de B2B Content Podcast van copywriter en contentmarketeer Bouke Vlierhuis. In zijn podcast interviewt Bouke iedere twee weken een marketeer met een mening. Vaak gaat het over social media en content, maar ook events en verkooptechnieken komen voorbij.

De B2B Content Podcast staat, net als alle andere podcasts uit dit stuk, op je favoriete podcast-app. Wil je hem in de browser luisteren, dan kan dat op de pagina van de B2B Content Podcast, de beste Nederlandse B2B marketing-podcast.

B2B E-commerce Podcast

E-commercebureau TIG maakt een onregelmatig verschijnende podcast over het groeiende veld van business-to-business e-commerce. Vaak met de eigen specialisten, maar ook met veel partners, klanten en externe experts. Dat geeft een mooie verscheidenheid aan invalshoeken, ideeën en ervaringen. Zeker de moeite waard, dus.

Je vindt de B2B E-commerce Podcast op je favoriete podcast-app.

Sales Sessies

Deze podcast is niet meer actief, maar de 6 afleveringen staan gelukkig nog online. Jacob Schermers leidt je op een gestructureerde manier door het inrichten van een overzichtelijk en haalbaar B2B salesproces en heeft daarbij ruim aandacht voor marketing-onderwerpen.

De Sales Sessies staan op Spotify.

B2B Marketing Podcast

Dan doen we nog even een paar Engelstalige B2B marketing-podcasts. In tegenstelling tot de Nederlandstalige zijn er daar wel heel veel van. 'B2B Marketing Podcast' is een toepasselijke titel voor een B2B-marketingpodcast. Je zou willen dat je hem bedacht had...

In deze wekelijkse podcast die al meer dan 70 afleveringen telt, interviewt David Rowlands 1 of 2 bekende experts op het gebied van B2B marketing. Zo leer je, ook als ervaren marketeer, steeds iets nieuws.

B2B Made Simple

Ook B2B Made Simple wordt gemaakt door een agency. Die zijn dus best druk met zichzelf verkopen en de personal branding van hun CEO. Maar dat neemt niet weg dat ze wekelijks een interessante podcast produceren.

Ook B2B Made Simple is 1 zoekactie verwijderd op je favoriete podcast-platform.

B2B Better

In deze podcast heeft Jason Bradwell het over social media, contentmarketing en media. Maar ook over bedrijfsovernames, verkoopstrategieën en digitalisering. De laatste tijd besteedt hij ook aandacht aan TikTok, een kanaal waar je in andere B2B-media nog niet zo veel over hoort.

B2B marketingpodcasts: de ideale manier om als B2B-marketeer te groeien

Een podcast is de ideale manier om als B2B-marketeer bij te blijven met de nieuwste trends en technieken in je vakgebied. De inzichten, adviezen en perspectieven die je helemaal gratis krijgt van experts van over de hele wereld helpen je om je eigen kennis verder uit te bouwen en brengen je op nieuwe ideeën voor marketing, strategie en samenwerking met sales en externe partners.

Een ander voordeel van podcasts is dat ze vaak een persoonlijk verhaal vertellen. Management- en marketingboeken zijn vaak nogal zakelijk en to the point, terwijl podcasts ruimte laten om de mens achter de marketeer te laten zien. Daardoor hebben podcasts vaak meer impact en onthoud je de dingen die je leert beter.

Plus: je kunt podcasts luisteren op momenten dat lezen helemaal niet mogelijk is, bijvoorbeeld in de auto of tijdens je ochtendwandeling.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.