Continuïteit en bereikbaarheid tegen vaste kosten

2 november 2018 13:54

Continuïteit en bereikbaarheid tegen vaste kosten

Systeembeheer, telefonie en automatisering zijn binnen bijna iedere organisatie factoren waarvan alles afhangt. Voor ondernemers die zekerheid willen over betrouwbaarheid en kosten is AIV automatisering een goede partner.

Alexander in ’t Veld is eigenaar van AIV automatisering. We spreken hem en Jacob Moret, verantwoordelijk voor de technische kant van de dienstverlening, over de alles in één oplossing van AIV. Met deze vorm van beheer houdt dit bedrijf hun klanten optimaal online, operationeel en bereikbaar voor een vast bedrag per maand.

Stabiliteit

Alexander vertelt: “Ik merkte jaren geleden dat mijn klanten vooral behoefte hadden aan stabiliteit en betrouwbaarheid. Daar zijn we op in gaan spelen met een nieuwe vorm van ondersteuning en dat sloeg aan. We zijn vooral proactief bezig met het voorkomen van problemen bij onze klanten.”

Jacob legt uit hoe het technisch werkt: “We gaan eerst op locatie bekijken wat er nodig is om een bedrijf goed te laten draaien. Een opdrachtgever krijgt dan twee voorstellen: één voor het all-in systeembeheer en zo nodig één voor de aanschaf en installatie van de apparatuur. Zo weet een ondernemer precies waar hij aan toe is.”

Veilig werken

Dat service-abonnement heeft dus een vaste prijs en voor dat bedrag zorgt AIV automatisering dat alle systemen altijd up-to-date zijn en gemonitord worden. Het voorkomt heel veel uitval en garandeert dus optimale bedrijfszekerheid. Maar ook, niet onbelangrijk anno nu, de hoogst haalbare veiligheid van systemen en gegevens. Waar nodig kunnen de techneuten live en op afstand meekijken, aanpassen en ingrijpen. “Maar we komen er net zo graag even voor langs”, vertelt Alexander. “We laten bij onze klanten sowieso geregeld ons gezicht zien. Persoonlijk contact is immers ook heel belangrijk.”

Uitdaging

Wat de grote uitdaging is van hun vak? Daar hoeven ze beiden niet lang over na te denken: “Je klanten probleemloos laten werken. Een mooie uitdaging die grotendeels onzichtbaar wordt aangegaan, maar dat moet ook natuurlijk. De bedoeling van onze diensten is immers dat alles vlekkeloos en veilig verloopt. En mocht het onverhoopt toch mis gaan: AIV lost de storing kosteloos op, dat is onderdeel van onze service.” En dat is zéker niet alleen voor grotere MKB’ers weggelegd. Ook kleinere bedrijven, waarvoor het grip houden op ICT-kosten best lastig kan zijn, hebben veel aan deze totaaloplossing. Het voorkomt tevens omzetverlies door uitval van systemen.

Abonnementskosten worden aangeboden op basis van het aantal werkplekken en zijn gebaseerd op wat er werkelijk nodig is om die continuïteit te waarborgen. Ook werken met specifieke software is geen probleem. Jacob: “Vaak is het prima te integreren. Eventueel nemen we daarvoor contact op met de leverancier. Zo zijn er voor onze klanten al meerdere samenwerkingen ontstaan, allemaal om die bedrijven en ondernemers te ontzorgen. Want dat is vooral wat we doen.”

Proactief

Door die unieke aanpak kan AIV automatisering iets bieden wat weinigen in de sector lukt: de zekerheid van continuïteit voor een vast bedrag. Klanten weten exact waar ze aan toe zijn. Het is immers een gezamenlijk belang dat alles perfect functioneert. Alexander legt uit: “Dat scheelt relaties kopzorgen en ons tijd omdat we niet achter de feiten aanlopen, vanwege die proactieve systeembewaking.”

Contactgegevens

Edisonweg 14a

3291 CK Strijen

078-7440090

info@aiv-automatisering.nl

www.aiv-automatisering.nl

Tekst: Bureau Dubbelstraat // Fotografie: Hans Boutkan

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.