Comtessa Vermogensbeheer viert tienjarig jubileum

4 september 2019 10:30

Comtessa Vermogensbeheer viert tienjarig jubileum

Comtessa Vermogensbeheer uit Hoofddorp viert deze maand haar tienjarig jubileum. In 2009 verkreeg het van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de vereiste vergunningen om in Nederland als onafhankelijke vermogensbeheerder op te treden, beleggingsadvies te verlenen en orders te ontvangen en door te geven. De timing – middenin de kredietcrisis – was ongunstig. “Alle economische wetten gingen destijds de deur uit”, blikt directeur Dick de Haan terug. “Terwijl andere vermogensbeheerders failliet gingen, hebben wij de schaarse mogelijkheden aangegrepen en de crisis glansrijk doorstaan.”

Sindsdien groeide Comtessa Vermogensbeheer op organische wijze en door overnames, in lijn met de tot op heden voortgaande schaalvergroting in de vermogensbeheerbranche. De Haan en zijn collega-directeur Paul van Beek voorzien dat de verwachte consolidatiegolf ook in de nabije toekomst kansen biedt aan Comtessa. “Wij staan zeker open voor andere partijen die te klein dreigen te worden om in deze branche te functioneren, nu de regeldruk vanuit de AFM hen ertoe beweegt te professionaliseren en samenwerkingen aan te gaan”, aldus De Haan.

Tweeledig en transparant beleggingsbeleid: top-down-benadering en sixpack-strategie

Het succes van Comtessa Vermogensbeheer wijzen de twee directeuren onder meer toe aan het gecombineerde beleggingsbeleid. Comtessa hanteert zowel een top-down-benadering, als de eigenhandig ontwikkelde sixpack-strategie. Daarmee stemt het de samenstelling van elke beleggingsportefeuille af op het vastgestelde beleggingsprofiel van de cliënt. Deze profielen beleggen in verschillende mate in zes gecompartimenteerde aandelengeoriënteerde of vastrentende onderdelen. Die tweeledige aanpak verzekert cliënten van een gezonde beleggingsmix met een wereldwijde focus.

Doordat Comtessa Vermogensbeheer bovendien belegt in individuele titels en iedere cliënt een persoonlijke contactpersoon binnen de overzichtelijke organisatie heeft, kan het ook optimale transparantie bieden. “Nóg transparanter werken is bijna niet mogelijk”, stelt De Haan.

Dubbel jubileum depotbanken

Het tienjarig jubileum van Comtessa Vermogensbeheer betekent eveneens dat het al een decennium een stabiele samenwerking onderhoudt met depotbanken InsingerGilissen en BinckBank. “Wij merken dat onze cliënten het een geruststellende gedachte vinden dat hun geld direct naar onze depotbanken gaat, zonder tussenkomst van andere partijen”, licht De Haan toe. “Daarnaast is sprake van gescheiden beheer en bewaring, zodat de cliënten te allen tijde het juridisch eigendom over de stukken behouden.”

De recente overname van BinckBanck door het Deense Saxo Bank brengt hierin geen verandering. Cliënten merken niets van deze ontwikkeling. “Deze overname betekent juist een verdergaande professionalisering en internationalisering van onze depotbank”, verklaart De Haan.

Over Comtessa Vermogensbeheer, Dick de Haan en Paul van Beek

De beide directeuren De Haan en Van Beek zijn mede-eigenaars en eindverantwoordelijken van Comtessa Vermogensbeheer. Daardoor kunnen zij het beleggingsbeleid – op grote lijnen én op cliëntniveau – actief bijsturen.

Voordat hij samen met Van Beek Comtessa Vermogensbeheer oprichtte, was De Haan onder meer Senior Beleggingsanalist bij ABN AMRO, financieel directeur bij een private equity onderneming en Senior Asset Manager bij een van de grootste onafhankelijke vermogensbeheerders van Nederland. Daar ontmoette hij latere partner Van Beek, destijds Beleggingsadviseur en in zijn carrière onder meer werkzaam voor PWC en ABN AMRO.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.