Burgemeester Sander Schelberg steekt ondernemers hart onder de riem

10 juni 2020 15:23

Burgemeester Sander Schelberg steekt ondernemers hart onder de riem

Het voorjaar en de zomer van 2020 zien er voor ons allen heel anders uit dan dat we aan het begin van dit jaar voor ogen hadden. De wereldwijde uitbraak van het coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Veel ondernemers - van zzp’er, mkb’er tot grote werkgevers- worden hard geraakt. De continuïteit van de bedrijfsvoering staat onder druk en velen van u kunnen het normale werk niet of nauwelijks meer uitvoeren.

Ik leef intens mee met die ondernemers die zich nu grote zorgen maken over de toekomst van hun bedrijf en over hun personeel en de gezinnen daarachter. Het kabinet, provincie en gemeenten nemen verschillende maatregelen om ondernemers die in de problemen dreigen te komen, daar waar mogelijk te helpen.

Vanaf 1 juni zijn we als samenleving weer  stapsgewijs in beweging gekomen. Een gezonde samenleving, waarin mensen zich veilig voelen, kunnen ondernemen, onderwijs volgen en zich weer zo vrij mogelijk kunnen bewegen. Bedrijven en organisaties maken daarvoor concrete plannen voor op de werkvloer, zodat u en uw medewerkers veilig kunnen werken binnen het bedrijf of organisatie. Dat vraagt creativiteit en veel afstemming. En het vraagt ook een lange adem. We moeten ons allemaal instellen op een lange periode in een samenleving waarbij 1,5 meter de norm is.

Hengelo en Twente zijn groot geworden dankzij ondernemers met lef en doorzettingskracht. Grote namen als Stork en Hazemeijer hebben Twente gemaakt tot de high-tech regio die we nu zijn. En hoe moeilijk ook: juist in deze tijd zien we die innovatiekracht, solidariteit en dat geweldige ondernemerschap volop terug in onze mooie regio. Velen van u hebben op de een of andere manier bijgedragen aan hartverwarmende initiatieven. Of komen met creatieve en innovatieve ideeën om deze periode het hoofd te bieden en om juist nú de wereld van morgen een stuk mooier en beter te maken.

Het is al vaak gezegd, maar daarom niet minder waar: de coronacrisis brengt ook het beste in ons allemaal naar boven. Het laat zien, hoe we in onze regio samen de schouders eronder kunnen zetten. Daar mogen we allemaal ontzettend trots op zijn.

Ik wens u allen veel gezondheid en sterkte toe deze komende periode.

Sander Schelberg

Burgemeester gemeente Hengelo

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.