bunq betreedt de verzekeringsmarkt

15 mei 2024 14:37

bunq betreedt de verzekeringsmarkt

  • Neobank lanceert eerste gratis reisverzekering met wereldwijde dekking; 
  • Samenwerking met Qover geeft automatische dekking tot één miljoen euro; 
  • bunq lanceert nieuwe versie generatieve AI-technologie Finn en laat gebruikers spaar- en betaalrekeningen van andere banken toevoegen aan de bunq-app.

bunq introduceert vandaag een gratis doorlopende reisverzekering met wereldwijde dekking. Hiermee treedt de challenger toe tot de verzekeringsmarkt en zet zij de volgende stap in haar ambitie om de eerste wereldwijde bank voor digital nomads te worden. Dankzij de nieuwe samenwerking met de van oorsprong Belgische verzekeraar Qover, zijn alle bunq-gebruikers met een Easy Bank Pro XL abonnement automatisch verzekerd tot een bedrag van één miljoen euro.

Na een eenmalige online activering kunnen bunq-gebruikers met een gerust hart op reis. Anders dan bij de meeste reisverzekeringen vergoedt bunq ook standaard eventuele schade aan een huurauto en calamiteiten tijdens een zakenreis. Het indienen van claims gaat volledig digitaal vanuit de bunq-app.

“Als je op reis gaat, wil je erop kunnen vertrouwen dat je goed verzekerd bent”, zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq. “Dat is precies wat we bieden: een zorgeloze ervaring. Met onze nieuwe reisverzekering hebben gebruikers de vrijheid om de wereld te ontdekken, zonder zich zorgen te hoeven maken over onverwachte kosten.”

Finn update

Na het succes van de betaversie, lanceert bunq een nieuwe versie van de generatieve AI-technologie Finn. De persoonlijke geld-assistent, die sinds december 2023 al ruim honderdduizend vragen beantwoordde, geeft nu nog betere financiële inzichten, antwoordt sneller, voert natuurlijke(re) gesprekken en beantwoordt achtereenvolgende vragen. 

Open banking

Vanaf vandaag kunnen gebruikers rekeningen van andere banken toevoegen aan de bunq-app, om zo hun volledige in- en uitgaven beter in de gaten te houden. bunq is daarmee de eerste Nederlandse bank die zijn platform openstelt voor bankrekeningen van buitenaf. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.