Böschen IT Investments neemt vierde IT-bedrijf over in ruim een jaar tijd

22 november 2022 09:49

Böschen IT Investments neemt vierde IT-bedrijf over in ruim een jaar tijd

Böschen IT Investments (onderdeel van Böschen Investments) heeft de aandelen overgenomen van Encaps. Het is de vierde overname in 14 maanden tijd voor het Family Office, dat met begeleiding van fusie- en overnamespecialist Marktlink via een buy-and-build-and-holdstrategie de ambitieuze groeidoelstellingen wil realiseren. Böschen IT Investments heeft hierbij de focus op verticale softwareondernemingen en IT Managed Service Providers in de Europese markt. De overname van Encaps volgt op overnames van Comsenso jongstleden mei en InfoProjects B.V. afgelopen juli.

Het balletje ging vorig jaar augustus rollen met de overname van MSP-dienstverlener Bizqit B.V. toen het Family Office zich ten doel stelde om de komende jaren een stevige positie te verwerven in de beschreven IT-markten. Het management van Böschen IT Investment begeleidde de transactie toen nog zelf, maar nam naar aanleiding van die ervaring Marktlink in de hand om toekomstige deals te realiseren.

Böschen IT Investments jaagt de buy-and-build-and-holdstrategie allereerst na in Nederland, maar later waar mogelijk ook daarbuiten. Het Family Office heeft hierbij een focus op een simpele en transparante dealstructuur en wendt hiervoor bij overnames voornamelijk eigen kapitaal aan. De overgenomen bedrijven blijven individueel opereren met behoud van een eigen identiteit en cultuur. De verworven bedrijven profiteren uiteindelijk van kennisdeling en synergievoordelen op gebied van inkoop, human resources en finance.

De overname van Comsenso in mei 2022 was de eerste aan de hand van Marktlink. Comsenso is een MSP dienstverlener met een sterke focus op infrastructuur- & securityoplossingen voor MKB+ en multinationals. Meest recent heeft Böschen IT Investments de aandelen van Encaps B.V. overgenomen. Encaps is een MSP dienstverlenende partij met een sterke focus op het bedienen van de hospitaliteitssector. Deze deal volgde op de overeenkomst met InfoProjects uit Bussum. InfoProjects levert een softwarepakket dat klanten in staat stelt haar haar online communicatievraagstukken optimaal te managen. De onderneming is een full-service partij en die haar klanten met eigen content management software (IPROX) kan bedienen. De voornaamste klanten zijn grote overheidsinstanties en kennisinstituten.

Family Office van familie Böschen

Böschen IT Investments fungeert als investeringsvehikel van het Family Office van de familie Böschen. Böschen IT Investments wordt geleid door CEO Harry Böschen Jr. en COO Kevin Philippen die zich op de dagelijkse aansturing van de geacquireerde ondernemingen concentreert. Harry Böschen Sr. is op de achtergrond een sparringpartner van het tweetal.  

“Ons Family Office kan leunen op een rijk en gediversifieerd portfolio. Hiermee positioneren wij ons voor een succesvolle continuering voor deze en komende generaties,” aldus Harry Böschen Jr van Böschen IT Investments. “Het Family Office ziet zichzelf als actieve investeerder die meedenkt over lange termijnstrategieën en betrokken is bij management en bedrijfscultuur. Het onderscheidt zich door haar persoonlijke en familiare karakter. In de eerste 14 maanden zijn we in staat geweest om samen met Marktlink vier transacties te doen in een zeer competitief landschap. Dit valt of staat bij het overbrengen van het onderscheidende vermogen van onze propositie.”

Manager Jelle Rutgers van Marktlink: “Böschen IT Investment gelooft in een holdstrategie. Door de lange termijn investeringshorizon en het ontbreken van een verkoopstrategie kunnen andere keuzes worden gemaakt dan bij de traditionele Private Equity partijen en de meeste overige investeerders. Medewerkers van acquisities worden bovendien daadwerkelijk onderdeel van de familieonderneming. Hierbij staat persoonlijke en professionele groei centraal. “Samen met Böschen IT Investments zullen we ook in 2023 verder invulling geven aan de groeistrategie van Böschen. We blijven kansen in de IT-markt identificeren en verwachten meer solide bedrijven toe te voegen aan de familieonderneming.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.