Bootoverkapping: de perfecte stalling voor jouw vloot

12 februari 2024 10:23

Bootoverkapping: de perfecte stalling voor jouw vloot

Als trotse eigenaar van één of meerdere boten wil je er natuurlijk voor zorgen dat jouw vloot goed beschermd is tegen alle invloeden van buitenaf. Een bootoverkapping is daarvoor de perfecte oplossing. De boten worden beschermd tegen het weer, jouw klanten zijn binnen een minuut vertrokken en weer aangemeerd en het scheelt ook nog eens flink in de kosten voor stalling en onderhoud.

Een bootoverkapping is een soort carport, maar dan voor een boot. Een boot is waardevol en kostbaar, dus die wil je als verhuurder of rondvaart-organisator graag beschermen tegen invloeden van buitenaf die slijtage of schade kunnen veroorzaken. Door de boten onder een bootoverkapping te stallen, bescherm je de vaartuigen tegen barre weersomstandigheden, vogelpoep, diefstal en nog veel meer. Dit scheelt jou in kosten voor onderhoud en reiniging. Bovendien heb je geen winterstalling meer nodig, wat weer een besparing oplevert in kraan- en stallingskosten.

Door het gebruik van hoogwaardige materialen is de BootGarage onderhoudsarm. De constructie wordt gemaakt van hoogwaardig aluminium en het rolsysteem is voorzien van RVS-gelagerde wielen. De bootoverkapping is overdekt met bisonyl PVC-doek. Het grootste voordeel van dit soort doek is de kwaliteit: kleurvast, slijtvast en waterdicht. Daarnaast heeft het een lange levensduur. Het doek is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Tevens is het mogelijk dit doek full-color te bedrukken en te voorzien van een opvallende of juist camouflerende print.

Drijvend boothuis

BootGarage is verkrijgbaar in drie verschillende varianten, om voor iedere locatie een passende bootoverkapping te kunnen plaatsen. Het Float systeem van BootGarage is een volledig drijvend boothuis. Het maakt gebruik van twee drijvers van hoogwaardig aluminium, waardoor de bootoverkapping mee deint op de golven en hoog of laag water geen invloed heeft. Dankzij het unieke rolsysteem op deze drijvers, kunnen de twee delen van de bootoverkapping gemakkelijk over elkaar heen schuiven.

Het drijvend boothuis is de perfecte oplossing voor boten die permanent in het water liggen, zoals bij verhuurders van boten of rondvaart-organisaties. Het BootGarage-systeem vereist weinig onderhoud. Het afmeren van de boot gebeurt aan de kikkers die geplaatst zijn op de aluminium drijvers. Hierdoor is het mogelijk om vier vaste lijnen aan de bootoverkapping te plaatsen, die het aanleggen van de boot gemakkelijker maakt. Heel fijn als jouw klanten nog niet veel ervaring met varen en aanmeren hebben.

Voordelen van BootGarage

De bootoverkappingen van BootGarage worden op maat gemaakt. Door het gebruik van conische koppelingen in de constructie is de BootGarage in alle formaten leverbaar. Afhankelijk van specifieke wensen en de ligplek is vrijwel alles mogelijk door dit unieke koppelsysteem. Naast een volledig drijvend boothuis, zijn de bootoverkappingen ook deels drijvend en deels vast verkrijgbaar of juist volledig aan de wal te bevestigen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.