Binnen no-time een betere akoestiek in de vergaderruimte

24 januari 2023 09:51

Binnen no-time een betere akoestiek in de vergaderruimte

Ben jij helemaal klaar met dat holle geluid en het galmen wanneer je aan het vergaderen bent? Of wil je misschien een mooie eyecatcher toevoegen aan de ruimte om het geheel er beter uit te laten zien? Dan zijn akoestische panelen precies waar jij naar op zoek bent. Steeds meer bedrijven voegen deze wandpanelen met Scandinavisch design toe aan hun kantoren. Maar waar moet je op letten bij het kopen van deze zogeheten Akupanel wandpanelen en welke moet je vooral niet kopen? Je leest het in dit artikel.

Waarom Akupanel wandpanelen?

Akupanel wandpanelen hebben diverse voordelen, zoals bijvoorbeeld het extra isoleren van de wanden, maar vooral voor het verbeteren van de akoestiek van een betreffende ruimte. De afgelopen maanden duiken deze panelen veelal op in vergaderruimte en dit is logisch. Deze panelen zijn voor dergelijke ruimten namelijk ideaal. Door het vilt, wanneer dit aanwezig is, en de vorm van de panelen verbeterd een Akupanel wandpaneel met gemak de akoestiek in de ruimte en zal een ruimte minder hol klinken en minder galmen. Makkelijk communiceren en wellicht wel betere uitkomsten dus.

Goedkoop is duurkoop

De afgelopen tijd zijn de Akupanel wandpanelen een ware trend geworden. Door de booming markt zijn hier naar verloop van tijd enorm veel partijen ingestapt. Niet allemaal met de beste bedoelingen. Er zijn namelijk enorm veel partijen die akoestische panelen verkopen die helemaal niets bijdragen aan de akoestiek van een ruimte. Zo liggen er sinds kort Akupanel wandpanelen bij de bouwmarkt, lekker scherp geprijsd, maar van de laagst mogelijke kwaliteit. Deze wandpanelen zijn namelijk volledig gemaakt van MDF-plaatmateriaal en dragen niet bij aan de akoestiek van een ruimte. Puur een stukje visueel dus. Niet iets waar je naar op zoek bent voor de lange termijn op kantoor.

Op welke manier wens je de panelen te monteren?

Ook een element om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste Akupanel wandpanelen is op welke manier jij de panelen in de betreffende ruimte zou kunnen monteren en of dit ook daadwerkelijk mogelijk is met de panelen die je op het oog hebt. Veel wandpanelen van hoge kwaliteit kunnen met zowel schroeven als met kit worden gemonteerd aan de muur. Daarnaast zijn de wandpanelen van hoge kwaliteit ook te gebruiken als plafondpanelen. Zo kun je het patroon van de wand desgewenst ook door laten lopen op het plafond.

Akupanel wandpanelen van Solza.nl

Bij Solza.nl bieden ze enkel Akupanel wandpanelen van de hoogst mogelijk kwaliteit. Voor de lange termijn en voor het beste resultaat is het verstandig om voor dergelijke wandpanelen te kiezen. De wandpanelen zijn iets hoger in prijs, maar zijn gerealiseerd uit vilt, MDF en houtfineer. Het vilt dat is gebruikt voor de wandpanelen is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en de voorzijde is afgewerkt met een fineerlaag van écht hout. Daarnaast zijn deze panelen vaak een stuk dikker en van Europese makelij. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.