Bijlesplatform Nimbles wordt onderdeel van scholengroep Winford

10 november 2020 12:15

Bijlesplatform Nimbles wordt onderdeel van scholengroep Winford

Particuliere scholengroep versterkt edtech platform met kapitaal en kennis

Bijlesplatform Nimbles wordt onderdeel van scholengroep Winford, de op één na grootste aanbieder van particulier onderwijs voor VWO, HAVO en VMBO in Nederland. Inmiddels zijn er ook basisscholen binnen de groep. Er zijn Winford-scholen in AmsterdamApeldoornArnhemDen HaagLeidenRotterdam en Utrecht.

Winford neemt de meerderheid van de aandelen over van het 4 jaar geleden opgerichte online bijlesplatform Nimbles. Winford beschikt over de benodigde ervaring en de middelen om Nimbles verder te laten groeien.

De oprichter en oorspronkelijke investeerders van het edtech platform blijven ook na de overname nauw betrokken bij Nimbles. De missie van Nimbles om de markt van aanvullend onderwijs transparant en toegankelijk te maken, wordt onveranderd voortgezet. Nimbles zal haar diensten verbeteren en uitbreiden en focust zich daarbij specifiek op online bijles en digitale huiswerkbegeleiding.

Nimbles - de eerste kwalitatieve marktplaats van Nederlandse bodem die bijlesleraar, ouder en leerling direct met elkaar in contact brengt - werd in 2015 opgericht. Op het platform, dat in 2016 gelanceerd werd, wordt bijles en huiswerkbegeleiding als dienst aangeboden en afgenomen. Nimbles maakt het aanvullend onderwijs in Nederland toegankelijker en minder tijd- en plaatsafhankelijk.

“Winford de beste fit”

Adine Tjeenk Willink, afzwaaiend directeur en mede-oprichter van Nimbles over deze nieuwe stap: “In de afgelopen jaren heeft Nimbles tienduizenden uren bijles aan scholieren aangeboden. De start was veelbelovend; er bleek veel interesse voor een intermediair platform als Nimbles. Het platform hielp scholieren om hun schooljaar of eindexamen te halen en het aantal transacties groeide in eerste instantie gestaag. Om die stijgende lijn vast te houden hebben wij veel geïnvesteerd in online acquisitie via Google en Facebook. Dit vraagt zeker in de huidige coronacrisis om een sterke financiële partner. Die hebben we in Winford gevonden. Er waren ook andere gegadigden, maar Winford bleek de partij met de beste fit.”

Marc Peters, managing director van Winford: “Wij zien veel mogelijkheden voor de toekomst van Nimbles als een toegankelijk en hoogkwalitatief online platform voor aanvullend onderwijs. Door ons te focussen op de uitbreiding van de online mogelijkheden voor bijles en huiswerkbegeleiding, kan het platform juist tijdens corona doorgroeien.”

Yara Klifman wordt de nieuwe directeur van Nimbles. Een goede keuze, aangezien Klifman al van begin af aan betrokken is bij het platform. Adine Tjeenk Willink blijft betrokken als aandeelhouder en adviseur en spreekt haar vertrouwen uit naar de toekomst: “Het is ongelooflijk fijn om te zien dat een ervaren en toegewijde speler onze missie voort wil zetten. Ik wens Yara en haar team alle geluk en succes toe.”

Over Nimbles

Nimbles is een kwalitatief online bijlesplatform, bedoeld om de markt van aanvullend onderwijs transparant en toegankelijk te maken. Op het platform kunnen ouders een gescreende, private tutor of bijlesdocent vinden voor hun kind. Nimbles selecteert zorgvuldig de begeleiders op het platform en ondersteunt hen met lesmateriaal, kenniscolleges en hun administratie.

Over Winford

Winford is de naam van de scholengroep die gevormd is uit de scholen Stebo, Vrijbergen en Westvoorne en is sinds 1974 actief om leerlingen de kans te bieden versneld hun eindexamen te doen (2 jaar in 1). Winford streeft ernaar leerlingen optimaal te begeleiden bij het behalen van goede schoolresultaten en het voorbereiden op een vervolgopleiding

Inmiddels is Winford de op één na grootste aanbieder van particulier onderwijs in Nederland, met zeven scholen voor het voortgezet onderwijs (VWO, HAVO en VMBO in Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Utrecht. Daarnaast heeft Winford zeven Nederlandstalige- en één tweetalige basisschool.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.