Bespaar op energie door ledverlichting voor je bedrijf te gebruiken

22 juni 2022 09:41

Bespaar op energie door ledverlichting voor je bedrijf te gebruiken

De energieprijzen worden alsmaar hoger. Voor veel bedrijven is dit dan ook een grote kostenpost. Bedrijven willen daarom zo veel mogelijk energie besparen. Hier zijn een aantal mogelijkheden voor. Wij bespreken er een die je steeds vaker ziet. Er wordt namelijk steeds vaker ledverlichting bij bedrijven gebruikt. En wij gaan u vertellen waarom u dit ook moet doen.

Wat is ledverlichting?

LED staat voor ‘Light Emitting Diode’. Dit houdt in dat ledverlichting lichtgevende diodes gebruiken om licht te creëren. Dit werkt dus anders dan normale lampen. Er wordt hier geen gebruik gemaakt van gloeidraad of fluorescentie. LED gaat veel langer mee dan de andere lampen. Daardoor is ledverlichting ook nog eens duurzaam. Ook werkt ledverlichting prima met sensoren zodat ze alleen aangaan als ze beweging voelen. Dit is ook een van de belangrijke redenen waarom je steeds meer ledverlichting bij bedrijven ziet.

Waarom zou je kiezen voor ledverlichting?

Zoals gezegd is ledverlichting duurzaam. Dit is voor bedrijven een belangrijke factor. Daarbij komt dat ledverlichting divers is toe te passen. Zo kun je het licht dimmen of een andere kleur geven zonder efficiëntie verlies. Een ander groot voordeel van ledverlichting is dat dit soort verlichting niet zo warm wordt. Hierdoor wordt je bedrijfsgebouw ook minder warm waardoor de airco weer minder hard hoeft te werken. Ook is dit beter met het oog op brandveiligheid. Ook is ledverlichting beter voor het milieu. Dit komt natuurlijk ook omdat zij een langere levensduur hebben. Maar dit komt ook omdat bij ledlampen minder schadelijke materialen worden gebruikt dan bij andere lampen. Zo zit er in ledverlichting bijvoorbeeld geen lood. Alhoewel bedrijven niet altijd bezig zijn met het milieu is dit voor milieubewuste bedrijven wel van belang. Ledverlichting is voor bedrijven die bezig zijn met het milieu eigenlijk de enige optie.

Is ledverlichting zoveel goedkoper?

Als je in de winkel staat dan zal je zien dat ledverlichting in aanschaf een stuk duurder is. Zoals al is gezegd gaat ledverlichting wel langer mee. Om even een vergelijking te schetsen, een gloeilamp gaat vaak 1.000 branduren mee terwijl een ledlamp 15.000 branduren mee gaat. Zolang een ledlamp dus niet 15 keer duurder is dan een gloeilamp ben je goedkoper uit. Dan komt nog het belangrijkste, dat waar het allemaal om draait, de stroomkosten. Een ledlamp is ook zuiniger dan een gloeilamp. En niet zo’n beetje ook. Door over te stappen van een gloeilamp naar een ledlamp kun je tot wel 90% besparen op je stroomverbruik. Dit is dan ook de voornaamste reden dat je steeds meer ledverlichting bij bedrijven ziet. Ben jij nog niet overgestapt op ledverlichting? Denk er dan toch eens goed over na. Het is even een grote aanschaf maar je bespaart op de langere termijn een aanzienlijk bedrag.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.