Bescherm uw leegstaand vastgoed en krijg weer inkomsten binnen

6 september 2018 08:51

Bescherm uw leegstaand vastgoed en krijg weer inkomsten binnen

Leegstaand vastgoed, daar zit u als eigenaar niet op te wachten. De onderhoudskosten, ozb belasting en nutsvoorzieningen lopen door, krakers liggen op de loer en er komen geen inkomsten meer binnen.

Bescherm uw leegstaand vastgoed effectief met de juiste mix van bescherming en/of beheer om weer opbrengsten te ontvangen en er zeker van te zijn dat uw leegstaande vastgoed zijn waarde behoud. Dit kan op verschillende manieren. De drie meest voorkomende zijn antikraak beheer, tijdelijke verhuur en (camera)beveiliging.

Leegstaand vastgoed vraagt om meer dan enkel beheer, een ontwikkeling die er voor zorgt dat leegstaand vastgoed steeds vaker wordt benut om de leefbaarheid en sociale cohesie in de wijk te stimuleren door tijdelijk bewoners of ondernemers te plaatsen.

ANTIKRAAK

Antikraak is een veilige en snelle oplossing voor leegstaand vastgoed, hierbij bestaat de mogelijkheid om rendement te behalen en is antikraakbeheer ideaal voor als u flexibel wil blijven in de herbestemming. In veel situaties is het zelfs mogelijk om rendement te behalen. Door het tijdelijk invullen van leegstaand vastgoed, wordt niet alleen waarde toegevoegd aan uw vastgoed, maar ook aan de samenleving. Door een uitgebreid netwerk van verschillende doelgroepen, zoals bijvoorbeeld jongeren en studenten, arbeidsmigranten en (startende) ondernemers, is het mogelijk om uw leegstaand vastgoed bij Villex binnen 24 uur te vullen.

Het voordeel voor u als eigenaar is dat er gebruik wordt gemaakt van flexibele contracten, waardoor u met 28 dagen uw vastgoed weer in eigen beheer heeft, indien dat is gewenst. Villex verzorgt tijdens dit traject het complete beheer: van het werven van bewoners/ ondernemers tot het dragen van het incassorisico.

TIJDELIJK VERHUUR

Het beheer uit handen geven op basis van tijdelijke verhuur is geschikt voor zowel woningcorporaties bij sloop- en renovatieprojecten, als voor particulieren met bijvoorbeeld dubbele woonlasten.

Door het verhuren van uw vastgoed op basis van een leegstandsvergunning is het mogelijk om de huur op korte termijn te beëindigen en te beschikken over uw vastgoed wanneer u dat wilt.

Bij tijdelijke verhuur wordt het complete (wijk)beheer overgedragen, er zijn geen financiële risico’s maar wel rendement en een flexibele opzegging wanneer u het pand weer een andere bestemming wil geven. Voor u als vastgoedeigenaar is de optie waar u voor kiest afhankelijk van hoe belangrijk de flexibiliteit is, hoe groot uw vastgoed is en of er al een bestemmingsplan is. Deze vorm van verhuur leent zich perfect voor herstructureringsprojecten bij woningcorporaties. Hierbij beheert Villex de complete wijk, waarbij zorg wordt gedragen voor het behoud van de leefbaarheid van de wijk en het karakter. Villex voert een uitgebreide screening voor kandidaten en gebruikt hiervoor de inkomenstoets die geldt voor het toewijzen van sociale huurwoningen.

BEVEILIGING

Naast het plaatsen van bewoners en ondernemers biedt Villex tevens andere opties om leegstaand vastgoed te beschermen. In samenwerking met gecertificeerde partners biedt Villex meerdere beveiligingsdiensten aan, te denken aan: surveillance rondes, permanente bewaking, camerabewaking en blinderingen of beplating van ramen.Het kiezen voor één of meerdere van deze beveiligingsdiensten op vandalisme gevoelig terrein is een kleine investering die schade met hoge kosten kan voorkomen.

Eén van de meest gekozen diensten is camerabewaking. Hierbij is de vastgoedeigenaar altijd voorzien van toezicht. Het systeem is volledig zelfvoorzienend en is mogelijk zonder 230V en internet is niet nodig. Villex verzorgt de volledige installatie waarbij het mogelijk is het systeem te koppelen aan rookmelders en detectoren. Daarnaast staat dit systeem 24/7 in contact met de meldkamer. De vastgoedeigenaar is verzekerd dat snel gehandeld wordt in geval van nood.

Villex levert maatwerk en helpt de vastgoedeigenaar bij het maken van de meest geschikte beheers- en of beveiligingsdienst.

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.