Beleggen in trends sleutel tot succes

18 april 2023 15:25

Beleggen in trends sleutel tot succes

Een nieuwe beleggingsstrategie helpt particuliere beleggers: actief rekening houden met trends is de sleutel tot succes.

Steeds meer amateurbeleggers hebben zich beperkt tot indexbeleggen, waarbij ze zich neerleggen bij het feit dat zowel de risico’s als de kansen beperkt zijn. Zonde, vindt auteur en professioneel belegger Stefan Kneppers. In zijn handboek Trendtrading legt hij uit hoe je als amateurbelegger wel degelijk succesvoller kunt zijn door in individuele aandelen te beleggen. De sleutel tot zijn aanpak is de focus op trends.

Het ideale moment

Grote marktpartijen zoals beleggingsmaatschappijen behalen niet zelden hoge rendementen. Kneppers bestudeerde hun strategieën en concludeerde dat ze één aanpak delen: de aandacht voor trends. Kneppers ontwikkelde op basis van deze kennis een eigen aanpak die hij ‘trendtrading’ noemt. Met trendtrading richt je je op macro-economische trends en bedrijfseconomische trends. Als zich bijvoorbeeld in Nederland een macro-economische opleving voordoet én een bedrijf zit tegelijkertijd in een opwaartse trend, dan is het ideale moment aangebroken om het aandeel te kopen. Dat ligt voor de hand, maar het ontbrak aan een werkbaar model om deze ontwikkelingen snel en makkelijk te volgen.

Stappenplan

Het boek Trendtrading bevat dit model, waardoor ook particuliere beleggers financieel-economische ontwikkelingen kunnen volgen en de koersen van aandelen kunnen analyseren, zoals de professionals dat ook doen. Aan de hand van het stappenplan in het boek weet je als particuliere belegger precies wanneer je moet instappen en uitstappen om een maximaal rendement te behalen en een winstgevende portefeuille op te bouwen.

Emoties

Het boek Trendtrading beschrijft gedetailleerd en toegankelijk de werking van de beleggingsmarkt, zodat het boek zowel geschikt is voor gevorderden als serieuze beginners. Kneppers hoopt met zijn boek kennis over de beleggingsmarkt te vergroten en mensen te beschermen tegen valkuilen.

Auteur Stefan Kneppers is oprichter en directeur van Syndicaet dat beleggers begeleidt en traint. In zijn werk merkt hij dat beleggers zich nog vaak laten leiden door hun emoties: ‘Ze lezen goed nieuws in de krant en steken vervolgens zonder verdere research grote bedragen in een aandeel. En als de waarde van dat aandeel vervolgens begint te dalen, durven ze niet meer te verkopen. Dit is heel begrijpelijk, maar natuurlijk heel nadelig voor de waarde van je beleggingen. Als je een gezond rendement wilt behalen, dan moet je enkele spelregels in acht nemen.’

Trendtrading - De winnende strategie om te profiteren van trends in de aandelenmarkt is beschikbaar vanaf 20 april 2023. ISBN 9789461265494, paperback, prijs € 29,95 euro, 320 pagina’s.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.