Bedrijfsadviseurs krijgen met covid19.sdu.nl één online corona-informatiecentrum

30 maart 2020 11:04

Bedrijfsadviseurs krijgen met covid19.sdu.nl één online corona-informatiecentrum

Fiscalisten, advocaten, juristen en accountants kunnen voor al hun vragen over het corona-virus vanaf nu terecht op een nieuwe website: covid19.sdu.nl. De informatie is gratis toegankelijk en specifiek bedoeld voor adviseurs die te maken hebben met het interpreteren van wet- en regelgeving rondom Covid-19.

Het initiatief komt van Sdu, dé innovatiepartner voor professionals in de juridische en fiscale sector. Op de website vinden adviseurs de belangrijkste antwoorden op vragen waar ondernemers door de corona-crisis nu mee te maken hebben. Vanuit fiscaal, juridisch én HSE-perspectief.

Antwoorden op honderden vragen: Covid19.sdu.nl

Hoe ga ik om met medewerkers die in quarantaine zitten? Welke voorwaarden hanteren banken en de fiscus bij het uitstellen van betalingen? Moet ik controleren of thuiswerkers zich aan de Arbowet houden? En wat zijn de regels voor het NOW, het Tijdelijk Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid? De antwoorden op deze en tal van andere vragen staan vanaf nu op Covid19.sdu.nl. “Er is weliswaar al veel informatie beschikbaar, maar die is erg verspreid. Deze website is hét online Covid-19 informatiecentrum voor elke adviseur die te maken heeft met wet- en regelgeving”, aldus Esther van Doesburg, Chief Innovation Manager bij Sdu.

Adviseurs kunnen werk beter doen

Nieuwe regelingen, verordeningen en noodwetten die zijn ingesteld naar aanleiding van het corona-virus vergen veel van adviseurs. Zij moeten ondernemers helpen bij het fiscaal en juridisch toepassen van alle noodmaatregelen. Het gaat onder meer om fiscalisten, advocaten, juristen, rechters, ondernemingsraden, accountants, vakbonden en andere professionals in het adviesvak. “We hebben te maken met een ongekend grote crisis die heel wat ondernemers diept raakt. Zij hebben veel vragen en raadplegen daarvoor onder meer hun professionele adviseurs. Met deze nieuwe website helpen we de tienduizenden professionals in het adviesvak hun werk nóg beter te doen. We blijven de website bovendien voortdurend updaten met praktische tools en de meest recente wet- en regelgeving die betrekking heeft op Covid-19”, zegt Van Doesburg.

Sdu Fiscaal Lunchjournaal met updates rondom Covid-19

Het gaat om vraagstukken over kostenbeheersing, personeel, het uitstellen van betalingen, financiële middelen aantrekken en juridische gevolgen van nieuwe maatregelen. Daarnaast  is er speciaal voor veiligheidsprofessionals een whitepaper met stappenplan ontwikkeld waarmee je als organisatie snel de juiste preventieve maatregelen kunt nemen. En voor belastingadviseurs is er elke maandag tussen 12.00 en 12.30 uur het Sdu Fiscaal Lunchjournaal. In deze online uitzending worden de meest belangrijke ontwikkelingen en achtergronden rondom Covid-19 besproken en kunnen belastingadviseurs live vragen stellen die in de uitzending worden behandeld. In de uitzending van 6 april zal uitgebreid in gegaan worden op alle arbeidsrechtelijke aspecten van de NOW en vragen rondom flexkrachten.

Een betrouwbare informatiepartner

Covid19.sdu.nl is er voor elke adviseur en is gratis toegankelijk. “Met onze 200 jaar ervaring snappen we als geen ander welke kennis nodig is voor de uitdagingen die onze klanten hebben. Zij kunnen op onze deskundigheid rekenen en al helemaal in deze moeilijke tijd. We zien het dan ook als onze maatschappelijke plicht om alle informatie die betrekking heeft over Covid-19 kosteloos te delen, zodat adviseurs succesvoller zijn in hun werk en meer ondernemers geholpen kunnen worden.”

terug

Reacties op dit bericht

Reactie plaatsen? Log in met uw account.