Banenmarkt 2020 2e jaargang

8 januari 2020 11:18

Banenmarkt 2020 2e jaargang

Ongehoord is ook goed

Voor de tweede maal organiseert Stichting Slakkenhuis een banenmarkt in Rotterdam. Vorig jaar was dat in de Boekenberg, dit jaar in een prachtige ruimte in de bibliotheek. Opnieuw doen we dat voor een bijzondere groep werkzoekenden: mensen met een auditieve beperking.

Goede afspraken

In de krappe arbeidsmarkt van de participatiemaatschappij wordt het voor werkgevers interessant te kiezen voor een kandidaat met een beperking, zeker als de technologische vooruitgang het effect van  een specifieke beperking op de werksituatie minder ingrijpend heeft gemaakt. Dat laatste geldt voor werknemers die slechthorend of doof zijn. Vroeger konden die enkel per fax of met een speciale teksttelefoon communiceren met buitenaf, tegenwoordig doen ze dat even vlot als iedereen dankzij email, sms, whatsapp en beeldtelefoon.  Voor een dove werknemer hoeft u geen werkplek aan te passen, geen speciale begeleiding in te huren. Het enige wat u wél moet doen is goede afspraken maken met uw personeel, leveranciers en klanten over de omgang binnen en buiten het bedrijf. Dove mensen hebben vaak een trager tempo van spreken, soms een kleinere woordenschat. Een klant die onvoorbereid een dove medewerker op bezoek krijgt kan dit lastig vinden. Maar een goed geïntegreerde dove werknemer kan goud waard zijn voor uw organisatie. Sommige bedrijven gaan er zelfs naar op zoek omdat de auditieve handicap wordt gecompenseerd met een beter ruimtelijk inzicht.

Geslaagde gesprekken

Op dinsdagmiddag 11 februari a.s. is er van 13.00 tot 15.30 een banenmarkt in de Bibliotheek van Rotterdam. Hier zullen veel werkzoekenden met een beperkt gehoor aanwezig zijn, maar de kwaliteit van de ontmoetingen is belangrijker dan de kwaliteit. Het doel van de banenmarkt is eerst en vooral de beide doelgroepen met elkaar te laten kennismaken. Wat kan een dove werknemer voor uw bedrijf betekenen? Wat verwacht de kandidaat van u als werkgever? Nieuwsgierigheid is de beste voorwaarde voor een aantal geslaagde gesprekken. Ook als het letterlijk waarschijnlijk een dovemansgesprek zal worden hoeft het dat figuurlijk allerminst te zijn.

Klik hier om je aan te melden als werkgever!

OV / parkeren info

Adres

Hoogstraat 110

3011 PV Rotterdam

Routebeschrijving OV parkeren

 

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.