AWS stelt startups in staat urgente uitdagingen op te lossen in de cloud

21 juni 2022 13:08

AWS stelt startups in staat urgente uitdagingen op te lossen in de cloud

Amazon Web Services (AWS) lanceert twee AWS Global Accelerator-programma's om startups te helpen een aantal van 's werelds meest urgente uitdagingen aan te gaan en tegelijkertijd succesvolle, cloudgebaseerde bedrijven op te bouwen.

Startups kunnen zich nu inschrijven voor de nieuwe programma’s AWS Space Accelerator en AWS Sustainable Cities Accelerator. AWS selecteert uiteindelijk tien startups om deel te nemen aan de volgende programma's: 

  • AWS Space Accelerator helpt startups die de cloud gebruiken om commerciële en overheids-ruimtevaartmissies opnieuw vorm te geven.
  • AWS Sustainable Cities Accelerator ondersteunt startups bij het bouwen van mobiliteits- en transportoplossingen om de duurzaamheid van snelgroeiende stedelijke centra te vergroten.

Startups spelen een belangrijke rol bij het stimuleren van innovatie die levens verbetert en problemen aanpakt waarmee samenlevingen, overheden en industrieën worden geconfronteerd. Al meer dan 15 jaar stelt AWS startups in staat om enorme uitdagingen aan te gaan en duurzame bedrijven op te bouwen met een verreikende impact. Het AWS Startups-team bestaat uit ex-oprichters, durfkapitalisten, technologen, productleiders en materiedeskundigen die startups elke dag op verschillende manieren ondersteunen, onder meer via acceleratorprogramma's zoals deze die ondersteuning bieden en innovatie stimuleren op specifieke gebieden.

Hoewel elk programma van vier weken is ontworpen voor een specifiek cohort en een specifieke uitdaging, krijgen deelnemers toegang tot uitgebreide ondersteuning, begeleiding en voordelen. Aanmelden voor de AWS Space Accelerator en AWS Sustainable Cities Accelerator programma’s is mogelijk tot 15 april.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.