Auto van de zaak: voorkom als DGA de bijtelling

20 februari 2023 10:19

Auto van de zaak: voorkom als DGA de bijtelling

Je hebt een mooie auto uitgezocht en rijdt hier met veel plezier in. Enig minpuntje: de kosten zijn wel behoorlijk hoog. Gelukkig zijn er mogelijkheden om als DGA de bijtelling te voorkomen óf te verlagen. Hieronder een beschrijving van hoe dit uitwerkt. 

Hoe kan ik de bijtelling verlagen?

Zit je in de hoogste schijf van de inkomstenbelasting (49,5%)? Je kunt als DGA onder voorwaarden de bijtelling converteren naar 37,87% en dus ca. 11% of zelfs meer (hoe gek dat rekenkundig ook klinkt) belasting besparen op je bijtelling. Bij een leaseauto van € 50.000,
een bijtelling van 22% en een leaseperiode van 5 jaar scheelt dit je € 6.400 netto aan belasting.
Dit werkt voor zowel leaseauto’s als auto’s in eigendom (van de B.V).

Hoe kan ik de bijtelling voorkomen?  

Heb je geen leaseauto, maar heeft je B.V. de auto in eigendom? En is de auto ouder dan 2,5 jaar? Dan kun je in een aantal gevallen de auto overbrengen naar privé wat resulteert in een flinke besparing. Dat komt omdat na de periode van 2,5 jaar het voordeel van de kostenaftrek in de B.V. niet meer opweegt tegen het nadeel van de bijtelling(en).
Maar dit is maatwerk, het hangt van meerdere factoren of en wanneer overzetten naar privé een besparing oplevert.

Een greep uit de besparingen die we eerder voor klanten hebben gerealiseerd:

  • Volvo XC60, besparing van € 7.790 netto
  • Lexus RX450H, besparing van € 6.950 netto
  • Range Rover Evoque, besparing van € 7.660 netto
  • Jeep Grand Cherokee, besparing van € 9.800 netto

Ook besparen op de auto van de zaak?

Benieuwd of jij als DGA ook je bijtelling kunt voorkomen of verlagen? Stel geheel vrijblijvend je vraag of laat je situatie op basis van no cure – no pay checken door Camiel Lokkerbol via CamielLokkerbol@JAN.nl of 088-2202301.

Bij de no cure – no pay check gaan wij voor je na of er een besparing mogelijk is op je auto. Zo niet, dan betaal je geen advieskosten. Zo wel, dan krijg je van ons een adviesrapport met stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Ook helpen we je zo nodig telefonisch of bij ons op kantoor. De kosten van het advies en uitvoering bedragen 20% van de totale besparing (ex btw).

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.