Auteur Ellen van Herk laat zich al jaren inspireren door Portugal: lancering 24ste boek - 25.000 verkochte boeken

8 juli 2024 12:57

Auteur Ellen van Herk laat zich al jaren inspireren door Portugal: lancering 24ste boek - 25.000 verkochte boeken

Auteur Ellen van Herk publiceerde recent de roman ‘Chantage in de Algarve’, en heeft daarmee 24 boeken op haar naam staan. Haar favoriete land Portugal, waar ook dit boek zich afspeelt, is voor haar een constante bron van inspiratie. Van haar eerdere boeken zijn al meer dan 25.000 exemplaren verkocht.

De geboren Rotterdamse doorliep diverse carrières, onder andere als masseur, voordat ze in het schrijven haar ware passie ontdekte. “Het was een boeiende reis door mijn creatieve proces, van massagepraktijk naar het schrijverschap”, zegt Ellen over hoe de 24 boeken tot stand zijn gekomen. Na een aantal fysieke tegenslagen, gevolgd door diverse operaties, besloot ze tijdens de coronacrisis om zich volledig te wijden aan het schrijven. Ze heeft sindsdien niet meer omgekeken, en ook tijdens de publicatie van haar nieuwste boek is ze al bezig met het schrijven van nummer 25.

25.000 verkochte boeken

Uitgeverij Ellessy, die het werk van Ellen publiceert, geeft aan al meer dan 25.000 van haar boeken naar lezers te hebben verstuurd. Portugal vormt de rode draad in haar werk, en Ellen heeft volgens de uitgever een scherp oog voor menselijke emoties en levende verhalen. Ze weet haar vaste lezers mee te nemen door haar levendige beschrijvingen van het land, de cultuur en de mensen. Han Peeters van uitgeverij Ellessy vult aan: “Haar verhalen zijn doorspekt met menselijke emoties, twijfels, en onzekerheden, waardoor haar personages echte mensen van vlees en bloed worden. Bovendien doorbreekt ze taboes en schudt ze de lezers wakker met haar eerlijke benadering van onderwerpen als liefde, relaties en persoonlijke strijd.”

“Mijn inspiratie komt letterlijk overal vandaan”, zegt Ellen. “Een regel in een tijdschrift kan al voldoende zijn om mijn verbeelding aan te wakkeren. En natuurlijk is Portugal een constante bron van inspiratie voor mij.”

Over de auteur

Ellen van Herk publiceerde recent haar 24ste boek, terwijl ze werkt aan haar 25ste.  Ze haalt haar inspiratie uit het leven en haar favoriete vakantieland Portugal. Met een scherp oog voor menselijke emoties en levende verhalen, wist ze al meer dan 25.000 boeken gelezen te krijgen.

Chantage in de Algarve’ is verkrijgbaar bij alle (online) boekwinkels in Nederland en België via het Centraal Boekhuis, en beschikbaar als paperback, e-book of luisterboek op platforms als Kobo, Kindle, Spotify, en de Online Bibliotheek.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.