Ausems beheert uw vastgoed transparanter en tegen gunstiger tarief

11 december 2020 12:00

Ausems beheert uw vastgoed transparanter en tegen gunstiger tarief

Mede dankzij hun zelf ontwikkelde software kan Ausems Vastgoed uw panden kwalitatief beter en transparanter beheren. De eigenaar heeft te allen tijde inzicht in alle aspecten van het beheer van het vastgoed. “Sneller, makkelijker en goedkoper,” weet Dick Ausems.

Het bedrijf Ausems Vastgoed bestaat sinds 2009. Na jaren ervaring bij een technisch adviesbureau en een assetmanagementbureau, beide grote spelers in de vastgoedmarkt, besloot Dick Ausems zijn eigen bedrijf te starten in een prachtig monumentaal pand aan de Eusebiusbuitensingel. Inmiddels heeft hij drie collega’s en nog eens drie bij Assetlog, een aparte bv dat de software ontwikkelde met en voor Ausems Vastgoed.

Geen lijken in de kast bij aanschaf vastgoed

In de vastgoedwereld is de laatste jaren een opvallende ontwikkeling gaande. De grote vastgoedbedrijven die vrijwel allemaal in het westen zijn gevestigd, fuseren of kopen de middelgrote vastgoedbedrijven op. “Deze vastgoedreuzen zijn vooral erg goed in het beheren van enorme kantoorpanden, maar hebben geen enkele lokale binding,” stelt Dick Ausems vast. “Wij zijn er voor de ondernemer of bedrijven die voldoende liquide middelen hebben opgebouwd en die willen investeren in vastgoed.” Bij aanschaf van vastgoed spelen altijd veel essentiële factoren mee. “Bij deze zogenaamde technische due dilligence is het van belang om naast een puur visuele bouwkundige inspectie, ook van de installaties, te letten op wet- en regelgeving, brandveiligheid, asbest, bodemverontreiniging en het energieverbruik en -label. Want als je als ondernemer een grote som geld investeert in vastgoed, wil je geen lijken in de kast.” Ausems Vastgoed ontzorgt de aspirant of professionele belegger met het uitvoeren van een technische due dilligence.

Volledige transparantie voor eigenaar

Bij het aankoopproces van vastgoed kan Assetlog van dienst zijn, maar meer nog bij het beheer en onderhoud van uw pand inclusief alle assets. “Dat technisch management is behoorlijk arbeidsintensief. In mijn tijd als asset- en property manager kreeg ik vaak tot vijftig mailtjes per dag, meestal van huurders, aannemers en installateurs. Ik was vooral bezig brandjes te blussen,” verduidelijkt Dick Ausems. “In plaats de linking pin werd ons propertymanagement de bottleneck. Daarom hebben we bij Ausems Vastgoed zelf software ontwikkeld, waardoor het beheer eenvoudiger, sneller en vooral transparanter is.” Voor Ausems is Assetlog heel fijn werken en bovendien kunnen ze daardoor hun beheerpropositie tegen een gunstig tarief aanbieden. De belegger of eigenaar heeft met Assetlog realtime inzicht in de staat van het pand. “De eigenaar kan onze software zelf aanschaffen en gebruiken. Wij kijken dan desgewenst mee over de schouder. We kunnen uiteraard ook het volledige beheer voeren waarbij we Assetlog inzetten. Ook dan kan de eigenaar te allen tijde inzien of het beheer en onderhoud van alle assets volgens plan verloopt,” aldus Dick Ausems.

Oog op de toekomst

De services van Ausems Vastgoed zijn breder dan alleen technical due dilligence en vastgoed management. Het beslaat het totale pallet aan vastgoedbeheerdiensten zoals ook commercieel en financieel management, en vastgoedadviesdiensten zoals het opstellen van meerjaren onderhoudsplannen, verrichten van gebouwinspecties, compliance check op wet- en regelgeving of energie- en duurzaamheidsvraagstukken. “We kijken ook naar de toekomst en voorzien dat gebouwen steeds slimmer worden,” denkt Dick Ausems. “Gebouwen gaan steeds meer data genereren. Die data moet geanalyseerd en geïnterpreteerd worden om de prestaties van het gebouw op niveau te houden. “We investeren nu in systemen en mensen, zodat we de ondernemer van kant en klare informatie kunnen voorzien. Met één oog op de details en de ander op de toekomst, gaan wij onvermoeibaar door.”

AUSEMS VASTGOED

Eusebiusbuitensingel 3

6828 HS Arnhem

Telefoon 026 - 848 44 44

E-mail info@ausemsvastgoed.nl

www.ausemsvastgoed.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.