AtmR Kantoorverandering BV: ‘More than the office’

30 maart 2021 13:00

AtmR Kantoorverandering BV: ‘More than the office’

De kantooromgeving verandert voortdurend. Die ontwikkeling wordt versneld door de Covid-19 pandemie. Lana Gamelkoorn en Karin Rondon, interieurdesigners bij AtmR Kantoorverandering, met vestigingen in Elst (gld), Doetinchem en Amersfoort, schetsen de contouren van het kantoor van de toekomst.

“Ontwerpen vanuit functionaliteit en deze vanuit de identiteit laten aansluiten bij de opdrachtgever, is waar we voor staan”, zegt Karin Rondon. Het kantoor krijgt een andere functie, enerzijds omdat activiteiten elders plaatsvinden of afnemen, anderzijds doordat activiteiten verschuiven naar het kantoor.”

More than the office

“More than the office staat voor: een balans tussen levenszaken en zakenleven. Wij zorgen ervoor dat een kantoor zo wordt aangepast dat het een duidelijke identiteit van het bedrijf uitstraalt en waar medewerkers graag naar toekomen, omdat deze locatie meer biedt dan alleen het ondersteunen van het proces. Een omgeving zo inrichten betekent dat je rekening houdt met de akoestiek, klimaatbeheersing, audiovisuele middelen en de ICT infrastructuur. Denk ook aan hospitality, vergaderruimtes, flex- en stiltezones, leisure en health.

Thuiswerken kreeg door Covid-19 een dwingende impuls. Lana Gamelkoorn: “Ineens moesten heel veel mensen thuis werken. Om organisaties en medewerkers hierin te ondersteunen zijn we Thuiswerkplek.nl gestart. Via de site bieden we een conceptmatige circulaire oplossing waarin een thuiswerkomgeving optimaal wordt georganiseerd. De verwachtingen wat Covid op de langere termijn betekent voor thuis- en op kantoor werken lopen uiteen maar AtmR heeft er een duidelijke visie over; de grens tussen wonen en werken (zakenleven en levenszaken) zal verder vervagen.”

Bedrijfsidentiteit

Zowel Karin als Lana verwachten dat een werkgever zijn of haar werknemers meer zal moeten bieden dan alleen een optimale werkomgeving. Met de huidige technologie kunnen mensen overal werken, maar ze hebben ook behoefte aan persoonlijk contact. Ze willen collega’s en zakelijke relaties ontmoeten, kunnen sparren, in dezelfde omgeving verblijven”, zegt Lana Gamelkoorn. “En bij de ‘club’ horen. Saamhorigheid en teamgeest ontstaan door persoonlijke interactie en dat biedt een kantoor.”

Het kantoor gaat er nog diverser en functioneler uitzien in vorm en faciliteiten. “Bedrijfsidentiteit wordt steeds belangrijker”, stelt Karin Rondon. “Ten eerste om medewerkers te vinden en te verbinden, ten tweede om klantrelaties aan te gaan en te verdiepen. Het fysieke kantoor is en blijft hierin een bindende factor.” “Een kantooridentiteit moet passen bij een bedrijf. Daarom gaan we als interieurdesigners langs bij de organisaties, brengen wensen en mogelijkheden in kaart: wie zijn jullie, wat doen jullie, welke activiteiten en verbindingen willen jullie ondersteunen, wat verwacht je van een ontwerp. Op basis hiervan maken we een 2D, 3D of virtual reality (film) van de toekomstige klantomgeving en presenteren we stalen van de materialen die we gaan gebruiken. De ‘look’ en ‘feel’ moet voor de klant voelbaar zijn, optisch en letterlijk.”

Op maat

“Het kantoor van de toekomst is een praktisch en biofysisch ontwerp. Functionaliteit blijft leidend, maar de activiteitenomgeving wordt meer en meer natuurlijk in vorm en in duurzame materiaalkeuze, geuren, geluiden, temperatuur en verlichting”, vertelt Lana Gamelkoorn. “We groeien toe naar het kantoor als een ruimte om elkaar te ontmoeten en te werken maar ook een invulling te geven aan, de tot nu toe, prive gerelateerde activiteiten. Door middel van workshops en webinars gaan we onze kennis delen en vervolgens klantspecifiek inzoomen op maatwerk en een passende oplossing. Er is namelijk voor elke organisatie een kantoor op maat te ontwerpen dat tegemoet komt aan hun wensen.”

AtmR Kantoorverandering BV

Pascalweg 4, 6662 NX Elst

Telefoon 0481 - 366 544

E-mail info@atmr.nl

www.atmr.nl

Teks en foto: Huub Luijten

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.