Asser Praat is terug in DNK met muziek en De Moriaan

17 september 2021 10:17

Asser Praat is terug in DNK met muziek en De Moriaan

Op zondag 3 oktober staat er na lange tijd van afwezigheid weer een Asser Praat in de Rabo Zaal van DNK in Assen. De pandemie maakte dat het 5 jarig jubileum van het programma met Kars Klok en Bernd Otter in 2020 niet gevierd kon worden met nieuwe edities. Deze eerste editie van het nieuwe seizoen draait om o.a. de KMK JWF en het verhaal van restaurant De Moriaan. Met muzikale omlijsting door Van Luie Kees.

Hotel Café Restaurant De Moriaan aan de Torenlaan was niet zomaar een horecazaak. Het bedrijf van de familie Bies was de plek waar rijinstructeurs afspraken, waar rijexamens werden afgenomen, wat dienst deed als clubhuis van voetbalvereniging Achilles en het TT-bureau huisde. En dan was het ook nog een hotel, café en restaurant. Nu treffen de Assenaren er een biologische supermarkt, maar Jan Bies kan als zoon van de laatste uitbaters nog precies aanwijzen wat waar gebeurde.

Op zondagmiddag 3 oktober kunnen presentatoren Bernd Otter en Kars Klok ook het door corona uitgestelde verhaal presenteren van de band van Assen met militaire muziek. De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso is de rechtstreekse opvolger van de stafmuziek die in 1895 de stad in marcheerde om het garnizoen muzikaal te begeleiden als dat ging oefenen op het Balloërveld.

Niet eerder vertoonde foto’s komen breed in beeld en het koperkwintet van de KMK JWF laat horen wat een militair beroepsorkest in zijn mars heeft.

Daarbij blijft het uiteraard niet, want Asser Praat kent steevast meerdere onderwerpen, zolang ze maar over Assen gaan. Zo komen leerlingen van de Theo Thijssenschool de bezoekers verbazen over de lange geschiedenis Uiteraard heeft ook het duo Van Luie Kees een belangwekkende muzikale inbreng en verrast Bert Naarding met een kritische noot.

Praktische Informatie:

Datum: zondag 3 oktober 2021

Aanvang: 14.30 uur

Entreeprijs: €10,00 inclusief drankje

Tickets: www.dnk.nl

Foto: Jan Otter

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.