Anderhalve-meter-kantoren. Hoe werkt dat?

2 juni 2020 12:01

Anderhalve-meter-kantoren. Hoe werkt dat?

Als we binnenkort gedeeltelijk terugkeren naar onze kantoren, zal een flink aantal maatregelen getroffen moeten worden. Alle ruimtes in de kantoorgebouwen moeten veilig toegankelijk zijn en gebruikt kunnen worden. Maar hoe werkt de intelligente exit in de praktijk?

Waar te beginnen?

Voor de intelligente exit uit de lockdown, is de belangrijkste vraag bij dit alles hoe de veiligheid en gezondheid van alle werknemers en bezoekers van een gebouw gewaarborgd kunnen worden. Het is voor iedereen een vraag die we nooit eerder hebben hoeven te beantwoorden. Het zal een proces van ‘learning by doing’ worden, waarin we ons steeds zullen moeten aanpassen aan nieuwe voortschrijdende inzichten.

Het gebouw wordt gebruikt door alle medewerkers van de organisatie, maar ook door bezoekers, zoals klanten en leveranciers. Iedereen zal geïnformeerd moeten worden over de manier waarop men zich in het gebouw ten opzichte van elkaar moet gedragen. Hierin schuilt een belangrijke verantwoordelijkheid voor de werkgever, die een helder en duidelijk plan moet communiceren naar alle betrokkenen. En vanzelfsprekend is die verantwoordelijkheid er ook voor alle bezoekers van het gebouw. De kern is respect voor elkaars gezondheid.

Met gebruik van atypische bladvormen, is het mogelijk om te vergaderen met het behoud van de 1,5 meter afstand.

Om te zorgen dat uw kantoor geschikt is voor de komende periode is meer nodig dan de ‘bureaus iets verder uit elkaar schuiven’. Om de anderhalve-meter-maatregelen op de juiste manier door te voeren, zal er een gedegen plan moeten komen. Zo moet nagedacht worden over de manier van lunchen of hoe er vergaderingen gehouden gaan worden. Hoeveel personen mogen tegelijk in deze ruimtes aanwezig zijn en zijn er looproutes nodig? Dit vergoot de veiligheid en zorgt er tevens voor dat er op de meest efficiënte en effectieve manier gewerkt kan worden. Ook dit laatste is hard nodig, omdat veel bedrijven de afgelopen periode (gedeeltelijk) stil hebben gelegen.

Bekijk hieronder de video met onze Social Distancing oplossingen!

https://www.youtube.com/watch?v=6YPv9zCtk5g&feature=youtu.be

In de werkomgeving kunt u zelf al veel aanpassen, zonder dat er grote veranderingen plaats hoeven te vinden. Hoe? Door vooral logisch na te denken. Download onze Tips & Tricks hier en kijk wat u zelf al kunt toepassen.

Huren zorgt voor snelheid en flexibiliteit

Alvero Kantoormeubelverhuur biedt meubels en oplossingen aan om te huren. Het grote voordeel van huren is, dat u uw inrichting snel kunt aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen, richtlijnen en andere inzichten, zonder dat u een grote investering hoeft te doen. In deze onzekere tijd wel zo fijn. U huurt de producten voor een bepaalde tijd en u kunt deze periode eenvoudig verlengen als we ons langer aan de coronaregels moeten houden. En als u het gehuurde meubilair wilt behouden, kunt u op elk gewenst moment de meubels overnemen zodat u nooit teveel betaalt. We weten tenslotte niet hoelang de anderhalve-meter-economie gaat duren en of dit inderdaad "het nieuwe normaal" wordt.

Daarnaast is huren een erg duurzame oplossing; als de anderhalve-meter-regels weer worden opgeheven, blijft u niet met de producten zitten.

Lees hier meer over op onze speciale Social Distancing pagina.

Al 35 jaar is ALVERO Kantoormeubelverhuur dé specialist in het faciliteren van tijdelijke kantoorinrichtingen. Deze ervaring zetten we in om uw organisatie in te richten conform de nieuwe anderhalve-meter-richtlijnen. Ook hierbij is het uitgangspunt van onze dienstverlening flexibiliteit, een aspect dat in deze tijd heel belangrijk is.

Wilt u direct op een veilige manier aan de slag? En zorgen dat uw werknemers met vertrouwen het werk weer oppakken? Wij helpen u graag om uw kantoor veilig en gezond te maken. Neem direct contact met ons op!

ALVERO Kantoormeubelverhuur B.V.

Mechanisatieweg 8

4906 AE Oosterhout

Tel. 0162 - 44 73 37

E-mail: info@alvero.nl

www.alvero.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.