AM match start met Werkervaringsplekken

20 oktober 2020 10:00

AM match start met Werkervaringsplekken

Ook in ‘het nieuwe normaal’ blijft AM match zich inzetten om zoveel mogelijk mensen een passende baan te bieden en heeft weer een belangrijke stap gezet. In samenwerking met RataPlan biedt AM match vanaf 1 oktober werkervaringsplekken aan met praktijkleren. Medewerkers worden ingeschreven bij het ROC Amsterdam en kunnen zo uiteindelijk hun praktijkverklaring halen, en dat vergroot de kansen op de arbeidsmarkt.

Wethouder en bestuursvoorzitter van AM match Johan Rip: “De economie staat er vanwege de coronacrisis slecht voor. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor de arbeidsmarkt die steeds krapper wordt. De kans is groot dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt daardoor moeilijker aan een baan komen. Met deze werkervaringsplekken bij RataPlan zorgen we ervoor dat onze kandidaten betere kansen op de arbeidsmarkt krijgen. Want iedereen heeft recht op werk!”

“RataPlan is blij met de samenwerking die is ontstaan tussen AM Match en het ROC van Amsterdam. De kringloopwinkels zijn bij uitstek geschikt om mensen werkervaring te laten opdoen en te laten proeven aan verschillende werksoorten. De praktijkverklaring die mensen op deze manier kunnen verkrijgen vergroot de kans op (betaald) werk enorm. Daarnaast helpt het om mensen een richting te geven in de arbeidskeuze. Iedereen heeft recht op werk en als je weet wat je wilt en kunt dan gaat dat enorm helpen “ aldus Gert-Jan Dekker, directeur bestuurder Stichting RataPlan.

“Gelijke kansen en een leven lang ontwikkelen zijn thema’s waar ROC van Amsterdam graag een rol in pakt. Hier werken wij aan met een uitgebreid aanbod van opleidingen en leerwegen, in samenwerking met bedrijven. Wij zijn heel blij dat wij met praktijkleren in samenwerking met RataPlan ons aanbod verder kunnen uitbreiden”, zegt Ron Fokker, beleidsadviseur van het ROC van Amsterdam.

Goede match!

Achter de schermen werkte AM match al een tijdje samen met Stichting RataPlan.  Als sociaal bewogen ondernemingen delen AM match en RataPlan de wens om zoveel mogelijk mensen naar zelfstandigheid te begeleiden. En met 24 kringloopwinkels door heel Noord-Holland biedt RataPlan een interessant netwerk aan werkervaringsplekken. Een goede match dus!

Hoe het werkt

Een werkervaringsplek bij RataPlan biedt goede kansen voor kandidaten van AM match om uiteindelijk een betaalde baan te vinden. Dankzij de intensieve begeleiding worden hun werknemersvaardigheden versterkt en zelfvertrouwen plus motivatie vergroot. Tevens biedt het een oriëntatie op verscheidene arbeidsmogelijkheden. De dagelijkse begeleiding op de werkvloer komt vanuit RataPlan, de coach vanuit AM match.

Meer kans op een baan met praktijkverklaring

Extra mooi aan de werkervaringsplekken is dat er praktijkleren aan gekoppeld is. Mensen zonder opleiding of diploma kunnen op die manier een praktijkverklaring halen. Bij de start van hun baan worden ze ingeschreven bij het ROC van Amsterdam en krijgen ze een functietitel met een daarbij behorend takenpakket. Als dan blijkt dat ze die taken beheersen, kunnen ze hun praktijkverklaring halen. Dit is een erkend diploma en vergroot de kansen op de arbeidsmarkt.

Vanuit AM match hopen we in de nabije toekomst steeds vaker werkervaringsplekken te kunnen bieden. Het is een prachtige kans om mensen zonder diploma een stap vooruit te helpen op de arbeidsmarkt.

Over RataPlan

RataPlan heeft 24 kringloopwinkels in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Daarnaast beheert RataPlan 48 bewaakte NS fietsenstallingen verspreid over het land. De kringloopwinkels en fietsenstallingen hebben als doel het bieden van werk aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt RataPlan werkervarings- en stageplaatsen en bevordert zij hergebruik. RataPlan is een onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk die werkt aan kansen voor zowel mens als milieu.

https://rataplan.nl/

Over AM match

De belangrijkste taak van AM match is de ideale match vinden tussen bedrijven en mensen die terug moeten keren in het arbeidsproces. Werkzoekenden krijgen een training van vijf weken, waarin ze worden voorbereid om (weer) aan het werk te gaan. Is er een werkplek gevonden? Dan begeleiden we werknemer en werkgever, met jobcoaching en advies op het gebied van subsidies en financiële regelingen.

https://www.ammatch.nl/

Over het ROC van Amsterdam

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) verzorgt middelbaar beroepsonderwijs op negen moderne mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Hilversum. Elk mbo college heeft een eigen opleidingsaanbod en een aantal specialismes. De beroepspraktijk is zichtbaar en voelbaar op school. In totaal biedt het ROCvA ongeveer 300 mbo-opleidingen.

Het onderwijs op de mbo-colleges is kleinschalig georganiseerd, als student heb je voornamelijk te maken met de afdeling waar je opleiding onderdeel van is. Het ROC van Amsterdam kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardig onderwijs met veel aandacht voor de individuele student. De opleidingen worden als Beroeps Opleidende Leerweg (BOL, voltijd) en/of als Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL, deeltijd) gegeven.

https://www.rocva.nl

 

terug
<strong>Er zat een fout in je SQL query!</strong><br />You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') AND active = 1 GROUP BY ws_company_advertisement.id ORDER BY sort ' at line 6<br />Query: <br /><i>SELECT ws_company_advertisement.* FROM ws_company_advertisement LEFT JOIN ws_company_advertisement_region_link ON ws_company_advertisement_region_link.advertisement_id = ws_company_advertisement.id LEFT JOIN ws_company_advertisement_theme_link ON ws_company_advertisement_theme_link.advertisement_id = ws_company_advertisement.id WHERE ad_type = 'banner' AND placement = 'side' AND () AND active = 1 GROUP BY ws_company_advertisement.id ORDER BY sort LIMIT 3</i><br /><br />