Alle aandacht voor professionele en persoonlijke groei

25 november 2021 10:19

Alle aandacht voor professionele en persoonlijke groei

High Select brengt zorg en toptalent bij elkaar

Meer dan ooit schreeuwen zorg en welzijn om personeel. De service van High Select is daarom van acuut belang. Met als meerwaarde dat het bedrijf voor een gesmeerde koppeling zorgt tussen Young Professionals en de sector. “97% van onze Trainees willen na twee jaar Traineeship zorg- en welzijnsgerelateerd gaan werken.”

Esther Zwijnenberg, regiomanager Noordoost, wijst op een dominante paradox: de zorg mag dan om goede mensen verlegen zitten, men durft het vaak niet aan om pas afgestudeerden aan te nemen. Gevreesd wordt namelijk dat het veel tijd en aandacht kost om pas afgestudeerden op niveau te krijgen. “Laat dáár onze toegevoegde waarde nu precies zitten, in de ondersteuning van dat cruciale proces”, zegt Zwijnenberg. Ze doelt daarmee op de traineeships waarvoor High Select getalenteerde jonge academici selecteert, coacht en opleidt. Zodat zij bij zorgorganisaties de toegevoegde waarde kunnen leveren die High Select zowel haar Trainees als de zorg- en welzijnssector gunt.

Energie & verbinding

Het Hoevelaakse bedrijf verzorgt de instroom van Trainees op vrijwel alle projecten, behalve die van patiënt gerelateerde aard. “We houden ons niet bezig met medisch inhoudelijke zaken en doen dus geen behandelingen. Onze Young Professionals kunnen zich ontwikkelen tot integrale managers of beleidsmedewerkers met een brede blik en een bagagetas gevuld met kennis en visie.” Zwijnenberg is enthousiast over de generatie pas afgestudeerden met wie ze samenwerkt. “De huidige Young Professionals gaan primair de zorg in om daar iets te betekenen en kiezen dus niet voor het grote geld. Bovendien brengen ze een frisse blik, kunnen ze energie binnen organisaties doen opleven of een nieuwe richting geven en weten ze tevens ontzettend goed te verbinden.”

Dat dit ook de kwaliteiten zijn waarop High Select selecteert, blijkt uit de aanwezigheid van Jochem Herst bij dit dubbelinterview. Herst is als Marketing Trainee aangenomen en houdt zich twee dagen per week met Marketing en Communicatie bezig. Daarnaast voert hij zelf een project uit bij Palliatieve Zorg Nederland, een coöperatie die werkt voor betere palliatieve zorg in Nederland. Ook Herst is primair in deze activiteiten gestapt omdat hij van meerwaarde wil zijn in een sector die daar grote behoefte aan heeft. “Vooraf testen we iedereen op energy drives”, licht Zwijnenberg toe. “Waar krijgen kandidaten energie van? Maar ook: in hoeverre zijn ze bereid om substantieel in zichzelf te investeren? En kiezen ze ook welbewust voor de zorg?”

Niet alleen ondernemende go-getters

Uiteindelijk gaat het om maatwerk, dat wil dus ook zeggen dat HR bij High Select, breed kijkt. “We nemen niet alleen ondernemende go-getters aan. Naast toekomstige leiders en projectmanagers hebben we namelijk ook beleidsmakers nodig die op basis van analyses richtinggevende beleidsstukken kunnen schrijven.” Onlangs nog nam Zwijnenberg iemand aan die afgestudeerd was in de Wijsbegeerte, die had namelijk de beschouwende kwaliteiten die de zorg goed kan gebruiken. Het maatwerk verhoudt zich ook uitstekend tot een sector die pluriform is en bestaat uit onder meer ziekenhuizen, oudereninstellingen, gehandicaptenzorg, GGZ, GGD, overkoepelende huisartsenorganisaties en huisartsenposten. 

Professioneel & persoonlijk

Traineeships duren twee jaar en omvatten intensieve programma’s die ook veel vrije tijd vragen. Herst: “We schenken veel tijd, aandacht en waarde aan de professionele én persoonlijke ontwikkeling van Trainees. Daartoe organiseren we maandelijkse workshops over relevante thema’s zoals persoonlijk leiderschap en communicatie, en zijn er workshops waarin je nieuwe skills leert. Ook houden we 5 tot 6 keer per jaar trainingsweekenden. Op locatie volgen Trainees dan vakinhoudelijke trainingen.”

Behalve met hun zorgorganisatie onderhouden Trainees ook intensief contact met hun regiomanager en hun Traineebegeleider vanuit HR. Essentieel is volgens Zwijnenberg en Herst bovendien de intervisie groep voor Trainees. Soms komen ook oud-Trainees langs voor een inspiratiesessie waarin ze hun kennis en opgedane ervaringen delen. Het staat allemaal in het teken van een brede ontwikkeling binnen de sector, namelijk die van een doorbrekend besef dat we het samen moeten doen, zegt Zwijnenberg. “Het is mooi dat wij daaraan een belangrijk steentje kunnen bijdragen.”

Naar alle berichten van High Select terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.