Ali Niknam lanceert nieuwe editie ‘Ondernemers hebben nooit geluk’

19 september 2023 10:51

Ali Niknam lanceert nieuwe editie ‘Ondernemers hebben nooit geluk’

Oprichter TransIP, The Datacenter Group en bunq deelt belangrijkste obstakels en valkuilen op weg naar succes

Passie, inzet en volharding zijn dé eigenschappen waardoor topondernemer Ali Niknam (41) in korte tijd drie miljardenbedrijven heeft kunnen opbouwen. Dit schrijft hij in de vandaag uitgebrachte vernieuwde uitgave van zijn boek Ondernemers hebben nooit geluk. Niknam doet hierin openhartig verslag over de obstakels en valkuilen op weg naar succes. 

Anders dan de eerste editie, bevat deze tweede druk van Ondernemers hebben nooit geluk een extra hoofdstuk over de snelle internationale groei van TransIP en de bijbehorende hoogte- en dieptepunten. “In de afgelopen tien jaar zijn er zoveel spectaculaire dingen gebeurd, dat ik er meerdere boeken mee zou kunnen vullen”, zegt Ali Niknam. “De kern echter: de mentaliteit, de mindset en de energie die cruciaal zijn voor het bereiken van succes, zijn nog steeds hetzelfde en staan voor mij als een huis."

Voorwaarden voor succes

In zijn boek benadrukt Niknam de noodzaak om als ondernemer gepassioneerd te zijn en tegelijkertijd te volharden in het bereiken van je doelstellingen. “Daarbij is het ontzettend belangrijk om te blijven leren en jezelf te ontwikkelen”, voegt Ali Niknam toe. Diezelfde bevlogenheid zoekt hij overigens ook in zijn medewerkers, zo vertelde hij eerder deze maand bij College Tour. “Om als bedrijf op internationale schaal te concurreren, heb je mensen nodig met de juiste mindset. Vergeleken bij 2011 is er op dat gebied niks veranderd." 

Over Ali Niknam

Ali Niknam (1981) is oprichter van TransIP, The Datacenter Group (co-founder) en bunq. TransIP (2003) groeide in vijf jaar uit tot een miljoenenbedrijf. Inmiddels is het de op twee na grootste domeinnaam en webhostingprovider ter wereld. The Datacenter Group (2007) ontwikkelde zich tot het grootste, onafhankelijke datacenterbedrijf van Nederland. bunq (2005) verkreeg als autonome startup als eerste in ruim 35 jaar een Europese bankvergunning. Enkele jaren later is ze de op één na grootste neobank in de Europese Unie. Ali is winnaar van de LOEY Lifetime Achievement Award. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.