Beginnen met affiliate marketing? Volg dit 7-stappenplan!

8 mei 2023 15:26

Beginnen met affiliate marketing? Volg dit 7-stappenplan!

Dat affiliate marketing een belangrijk marketingkanaal is voor veel bedrijven, is inmiddels bekend. Een succesvolle affiliate kan een bedrijf namelijk een grote boost geven en nieuwe klanten opleveren. Maar wie zijn die affiliates eigenlijk? Vaak zijn dit eenpitters die locatie en tijdonafhankelijk werken. Het klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen willen beginnen met affiliate marketing.

Wij hebben goed nieuws als jou dit interessant lijkt. Wist je namelijk dat met affiliate marketing beginnen helemaal niet zo moeilijk is? Iedereen kan in feite starten. Alleen moet je net even weten hoe. Als je een concreet stappenplan hebt kun je direct aan de slag. Neem dit artikel dus goed door, zodat je beginnersfouten voorkomt.

Beginnen met affiliate marketing? Een concreet stappenplan

Als je succesvol wilt beginnen met affiliate marketing, is het verstandig om stap voor stap te werk te gaan. Zo behoud je structuur en sla je geen belangrijke stappen over. Hieronder bespreken we het ultieme 7-stappenplan om te beginnen met affiliate marketing.

Voordat we beginnen wil ik je alvast een bonustip geven. Wil je direct een vliegende start maken? Volg dan de cursus Affiliate Marketing Mastery. In deze cursus ontdek je het stappenplan van A tot Z en de meest gekoesterde geheimen van de succesvolste affiliates.

1. Bedenk een onderwerp

Allereerst zul je een onderwerp moeten bedenken. In welke branche wil jij affiliate worden? Wat voor soort producten of diensten wil je promoten? Ga niet te snel over deze stap heen, want dit heeft grote invloed op jouw succes als affiliate. Idealiter kies je een markt met niet al te veel concurrentie. Ook moet er natuurlijk wat te verdienen zijn in de markt. Denk hier dus goed over na en doe goed onderzoek. Het kan helpen als je al enige affiniteit hebt met het onderwerp dat je kiest. Dan is het namelijk makkelijker om er goede content over te maken. Houd je bijvoorbeeld van klussen? Dan zou dit mogelijk een passende niche voor jou kunnen zijn.

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Valt er (veel) geld te verdienen in de markt?
  • Is er al (veel) concurrentie?
  • Kan ik het beter doen dan de huidige concurrentie?
  • Kan ik goede content (laten) maken over het onderwerp?

2. Doe goed onderzoek naar het onderwerp

Als je eenmaal een onderwerp gekozen hebt, dan is het tijd om dieper onderzoek te gaan doen. Je wilt namelijk zeker weten dat je niet voor niets begint met affiliate marketing. Doe bijvoorbeeld goed onderzoek naar de houdbaarheid van de niche. Blijven de producten de komende jaren nog bestaan? Wat is de trend van de markt? Worden de producten populairder, of juist niet? Zijn de producten seizoensgebonden? Houd daar dan ook rekening mee. Als je besluit om een website of social media kanaal over bijvoorbeeld wintersport te maken, zul je hoogstwaarschijnlijk vrijwel enkel in de wintermaanden inkomsten vergaren.

Als je besluit te beginnen met een affiliate website, dan moet je heel goed onderzoek (laten) doen naar de mogelijkheden wat betreft SEO (zoekmachineoptimalisatie). Je wilt namelijk zeker weten dat jouw nieuwe site een goede positie kan veroveren. In sommige markten is de concurrentie enorm en zal dat heel lastig worden. In andere markten ligt het speelveld echter nog volledig open.

3. Bepaal je promotiekanaal

Heb je goed onderzoek gedaan naar het door jou gekozen onderwerp? Dan is het tijd om jouw promotiekanaal te kiezen.

Grofweg heb je de keus tussen 2 mogelijkheden:

  • Je maakt een website rondom het onderwerp
  • Je maakt een social media account rondom het onderwerp

Ik zou zelf aanraden om met een website te starten. Een website blijft zijn waarde namelijk meer behouden. Een webtekst kan nog jarenlang in de zoekmachines blijven staan, terwijl een social media post vaak na een aantal weken als niet meer relevant is. Je bent bovendien niet afhankelijk van een platform. Een mooi gezegd luidt ook wel: ”Waar social media komen en gaan, zal Google altijd blijven bestaan”.

Daarnaast heb je een grotere kans dat iemand een aankoop via jouw affiliate link doet, als diegene zijn zoektocht begint op Google. Op social media zitten de meeste mensen voor vermaak. Dus worden er minder koopbeslissingen gemaakt.

4. Zet je promotiekanaal op

Daarna is het tijd om je website of social media kanaal te maken en in te richten. Zorg dat de basis goed staat, dat je goed gevonden kan worden en dat de techniek werkt. Een website maken is tegenwoordig vrij makkelijk. Dankzij het content management systeem WordPress kan eigenlijk iedereen dit. Staat de basis goed? Mooi, laat dat dan even voor wat het is. In het begin zul je toch nog geen bezoekers hebben. Vanaf nu ga jij je eerst focussen op het maken van content.

5. Maak content, of laat content maken

De drijfveer van een affiliate marketing business is zonder twijfel content. Heb je niets met content of het (laten) maken daarvan? Dan moet je je afvragen of affiliate marketing wel wat voor jou is. Via de content promoot je namelijk uiteindelijk jouw affiliate offer. Dit kan een product, dienst of offerteaanvraag zijn. Zodra iemand iets via jouw linkje koopt, krijg jij daar een commissie over. Maar voor het zover is, zal iemand op jouw content terecht moeten komen.

Ook zal de bezoeker jouw content goed moeten vinden en vervolgens op je linkje moeten klikken. Dat gebeurd alleen als je content echt goed is en de bezoeker daadwerkelijk helpt. Besteed hier dus de nodige aandacht aan. Bestudeer je beste concurrenten en bepaal vervolgens hoe jij het nóg beter kunt doen.

6. Pas affiliate marketing als verdienmodel toe

Heb je een goede teksten voor je website geschreven? Of goede foto’s/video’s gemaakt voor je social kanaal? Goed bezig! Dan is het nu tijd om het verdienmodel toe te passen. Meestal doe je dit pas zodra je al een aanzienlijke hoeveelheid content hebt.

Je moet namelijk eerst nog goedgekeurd worden tot een affiliate programma. Je wordt meestal pas goedgekeurd als je website of kanaal al een beetje gevuld is. Zodra je bent goedgekeurd, kun je de linkjes aanmaken via het affiliate netwerk of programma. De linkjes voeg je toe en zodra je eenmaal bezoekers krijgt zullen mensen daar op klikken! En dan kun jij geld gaan verdienen.

7. Ga consistent door en schaal op

De zevende en laatste stap is om consistent door te gaan. Als je besluit om te adverteren, kun je al vanaf dag 1 bezoekers krijgen. De meeste mensen die beginnen met affiliate marketing doen het echter op de ”organische” manier. Oftewel; je wilt gratis bezoekers krijgen. En dat kost nou eenmaal wat tijd.

Zeker als je besluit om te beginnen met een affiliate website, zul je moeten wachten tot je goede posities krijgt in Google. En als je start met een nieuw social media kanaal, zul je niet direct al veel volgers hebben.

Waarom met affiliate marketing beginnen?

Affiliate marketing is één van de meest laagdrempelige online verdienmodellen. Je kunt namelijk al beginnen met nauwelijks opstartkosten. Dat is eigenlijk uniek als je bedenkt wat de potentie van het verdienmodel is. Er zijn genoeg affiliates die duizenden of zelfs tienduizenden euro’s per maand verdienen. En zij zijn ooit begonnen met een lage investering, vaak vanaf hun zolderkamertje in de vrije uurtjes.

Wat je wel zal moeten investeren in het begin, is tijd. Niets gaat vanzelf en dus ook affiliate marketing niet. Als je succesvol wilt zijn, zul je naast een concreet stappenplan genoeg tijd erin moeten stoppen. Je kunt al starten met een paar uur per week, maar die tijd moet je wel maar net hebben of er vrij voor maken. Uiteindelijk is het die investering allemaal waard. De beloning is namelijk dat je straks een passief inkomen online verdiend.

Wat heb je nodig om met affiliate marketing te beginnen?

Om met affiliate marketing te beginnen heb je eigenlijk enkel een apparaat met internetverbinding nodig. Besluit je met een affiliate website te beginnen? Dan zul je ook een domeinnaam en hosting moeten hebben. Een domeinnaam kost een paar euro per jaar. En goede hosting kun je al vanaf zo’n 5 euro per maand verkrijgen. De investering is dus nihil. Wat je daarnaast nodig hebt is motivatie en een gezonde dosis doorzettingsvermogen, vooral in het begin. Daarnaast raad ik je aan om een cursus te volgen, zodat je direct goed start met affiliate marketing. Daarover hieronder meer.

Direct goed beginnen met affiliate marketing?

Wil jij direct een vliegende start maken? En onnodige beginnersfouten voorkomen? Dan is het raadzaam om de strategie van een succesvolle affiliate te kopiëren. Online ga je deze niet vinden. De échte geheimen van de meest succesvolle affiliates worden namelijk verborgen gehouden. Toch zijn er een aantal cursussen op de markt. De kwaliteit van de meeste cursussen is bedenkelijk. Koop dus zeker niet zomaar de eerste de beste cursus. Ons advies is om te starten met Affiliate Marketing Mastery.

Dit is zonder enige twijfel de meest uitgebreide, veelzijdige en duidelijke Affiliate Marketing cursus van Nederland. Enorm veel mensen zijn dankzij deze cursus succesvol geworden met affiliate marketing. Klik hier voor meer informatie over Affiliate Marketing Mastery >>>

Veelgestelde vragen

Hieronder ontdek je de meest gestelde vragen van mensen die willen beginnen met affiliate marketing.

Kun je gratis beginnen met affiliate marketing?

In principe kun je helemaal gratis beginnen met affiliate marketing, als je start met een social media kanaal. Met een website kun je al voor enkele tientjes per jaar starten. Het is echter wel handig om ietwat budget achter de hand te hebben. Zo wil je bijvoorbeeld investeren in een goede cursus en eventueel wat zaken uitbesteden.

Kun je beginnen met affiliate marketing zonder website?

Ja, je kunt affiliate marketing toepassen op social media zoals Instagram, Facebook en TikTok. Ook kun je een Youtube kanaal beginnen en affiliate marketing toepassen. In theorie zou je zelfs affiliate linkjes via Whatsapp kunnen versturen, alleen is dat geen houdbaar businessmodel en dus niet aangeraden.

Kan ik ook adverteren als affiliate?

Ja, je kunt ook adverteren als affiliate. Als je advertentiekosten lager zijn dan de commissies die je verdiend met je bezoekers, ben je winstgevend en kun je dit vasthouden of verder opschalen. Echter is de meest duurzame manier om te beginnen met affiliate marketing, door je bezoekers op organische wijze op te bouwen. Dit doe je door teksten te maken voor je website, of content voor je social media kanaal.

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet?

Het verschilt heel erg per persoon hoe lang het duurt voordat je de eerste resultaten ziet. Sommige beginners verdienen de eerste dag al hun eerste commissie. Bij anderen kan het wel een jaar duren. En natuurlijk zijn er mensen die überhaupt nooit succes zien.

Het is dan ook afhankelijk van hoeveel tijd je eraan besteed en wat je basiskennis is. Bovendien zijn er trucjes om sneller resultaat te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld een affiliate website kopen die al inkomsten heeft. Dan kun je vanaf dag 1 al geld verdienen met affiliate marketing. Een investering vooraf is dan wel nodig.

Ten slotte raden we aan om een goede affiliate marketing cursus te volgen. Hierdoor zul je sneller succes zien en voorkom je de meest gemaakte beginnersfouten. Je volgt dan simpelweg een bewezen blueprint naar succes.

Wat is de beste cursus om te beginnen met affiliate marketing?

De beste cursus als je wilt beginnen met affiliate marketing is zonder enige twijfel Affiliate Marketing Mastery. Deze cursus is namelijk veruit het meest diepgaand en heeft de meeste succesvolle cursisten opgeleverd. De cursus is gemaakt door een absolute expert en je kunt zijn bewezen stappenplan volgen.

Bekijk de cursus hier >>>

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.