Elektrische fiets voor je personeel

27 juni 2022 15:35

Elektrische fiets voor je personeel

Voor degenen die zich het kunnen veroorloven is een elektrische fiets vaak een uitkomst in het vervoeren van A naar B. Een elektrische fiets mag gewoon op het fietspad en kost veel minder energie om je op de plaats van bestemming te krijgen. De accu kun je eenvoudig zelf opladen en de fiets werkt ook gewoon wanneer je zelf wil fietsen zonder extra steuntje in de rug van de accu. Fietsen door weer en wind wordt een stuk minder vervelend, wanneer je wind tegen hebt zet je de ondersteuning gewoon wat hoger en ben je alsnog zo thuis!

Accu

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een elektrische fiets is de accu. De accu is de batterij van de fiets. Deze zit vaak op het frame geplaatst, of achterop de bagagedrager. Bij sommige fietsen zit de accu verwerkt in het frame. Wanneer de accu stuk is kunt u een goedkope fiets accu voor elektrische fiets kopen die in elkaar is gezet uit tweedehands onderdelen. Fietsaccu’s zijn prijzige dingen, nieuwe fietsaccu’s zijn vaak pas verkrijgbaar vanaf vijfhonderd euro. Gelukkig zijn er goedkopere opties. Ook kunt u uw fietsaccu laten reviseren, laten hernieuwen. Dit kan de capaciteit en de levensduur van de accu verbeteren en kost vaak minder dan een nieuwe aan te schaffen.

Nieuwe opties

Wat kost een fiets accu? Een nieuwe fietsaccu kan in prijs verschillen. De prijs hangt samen met een aantal elementen. Nieuwe accu’s zijn natuurlijk kostbaarder dan gebruikte of refurbished accu’s. Een accu van een goed merk kan ook flink wat meer kosten, hoewel deze accu’s niet per definitie beter zijn of meer capaciteit hebben. De gemiddelde prijs van nieuwe fietsaccu’s ligt zo’n beetje tussen de tweehonderd en 1200 euro. De goedkoopste fietsaccu’s hebben veel minder capaciteit en gaan over het algemeen ook eerder kapot. Als je een nieuwe elektrische fiets hebt dan zal je de accu niet snel hoeven te vervangen, ook wanneer de accu minder goed wordt kun je deze beter laten reviseren dan een dure nieuwe accu aan te schaffen.

Elektrische fiets of gewone fiets?

Wanneer is een elektrische fiets een slimme aankoop? Een elektrische fiets is een kostbaar goed, een nieuw model kost al gauw zo’n 1200 euro, en dan hebben we het over de goedkopere modellen. Het is daarom slim om eerst goed na te denken voor je de aankoop doet. Een aantal redenen om een elektrische fiets te kopen zijn bijvoorbeeld de snelheid en het gebruik ervan. Wanneer je iedere dag je fiets gebruikt om naar je werk te fietsen en de afstand die je moet overbruggen is je eigenlijk net iets te ver om te fietsen, overweeg dan een elektrische fiets. Dit is gezonder en milieubewuster dan met de auto of het OV.

Nog meer redenen

Ook wanneer je wat slechter ter been bent of een andere reden hebt waardoor fietsen moeilijk gaat, is een elektrische fiets vaak een uitkomst. Ten opzichte van het aanschaffen van een scooter zijn er ook voordelen: je beweegt namelijk wel terwijl je op een elektrische fiets zit. Je kunt er ook voor kiezen om stukken zonder de ondersteuning te fietsen. Je komt dus aan je dagelijkse portie beweging. Tevens is een elektrische fiets veel milieuvriendelijker en vaak alsnog goedkoper dan een scooter.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.