6 tips voor het laten ontwikkelen van een effectieve en onderscheidende verpakking voor jouw product

1 februari 2023 09:06

6 tips voor het laten ontwikkelen van een effectieve en onderscheidende verpakking voor jouw product

Je hebt een mooi product ontwikkeld en wilt het op de markt gaan brengen. Hoe kun je dit het beste aanpakken en waar let je op? Wij geven je 6 tips waarmee je een effectieve en onderscheidende verpakking voor je product kunt laten maken.

1. Wees duidelijk over je doelstelling

Bepaal eerst waar je precies naar op zoek bent. Wat wil je bereiken met je verpakking? Wil je het graag laten opvallen in de schappen van de supermarkt? Of wil je het zo duurzaam mogelijk maken? Zorg ervoor dat je duidelijk bent over je doelstellingen, zodat je verpakkingsontwerp er precies op aansluit.

2. Kies de juiste materiaalsoorten

Er zijn veel verschillende soorten materiaal beschikbaar voor verpakkingen. Het is belangrijk om een materiaalsoort te kiezen die goed bij het product past. Denk bijvoorbeeld aan een karton verpakking als je product milieuvriendelijk is. Een milieuvriendelijke verpakking kan tevens voor extra verkopen zorgen.

3. Maak een ontwerp dat bij je product past

Je verpakking moet natuurlijk goed bij het product passen. Het is belangrijk om hierover na te denken voordat je aan het ontwerp begint. Wat is het karakter van je product? Welke uitstraling wil je overbrengen? Houd hier rekening mee als je een ontwerp maakt.

4. Zorg voor een uniek ontwerp

Als je wilt dat je verpakking opvalt, moet het uniek zijn. Dit kun je bereiken door een bijzondere vormgeving te kiezen of door te werken met opvallende kleuren. Denk wel goed na over welke kleuren bij het product passen en welke niet. Je kunt dit natuurlijk ook met je ontwerper bespreken.

5. Maak gebruik van je bedrukkingsmogelijkheden

Je verpakking is een mooie plek om je bedrijfsnaam of logo te laten zien. Zorg ervoor dat je bedrukkingsmogelijkheden optimaal benut. Denk bijvoorbeeld aan een mooie etiket of een bedrukte zijkant van de verpakking.

6. Kies een professioneel verpakkingsbedrijf die je helpt bij de ontwikkeling van je verpakking

Als ondernemer weet je dat je veel zelf kunt oppakken. In sommige gevallen is het echter goed om externe hulp in te schakelen. Een verpakkingsbedrijf kan je van A tot Z helpen bij het ontwikkelen van een verpakking. Hierbij kun je tevens gebruik maken van de expertise van zo’n bedrijf. Doordat zij veel ervaring hebben met het ontwikkelen van verpakkingen, weten zij als geen ander de ins en outs van het ontwikkelen van de perfecte verpakking.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.