5 tips voor praktische relatiegeschenken

28 november 2018 11:06

5 tips voor praktische relatiegeschenken

Het jaar kan alweer bijna afgesloten worden en de tijd om je medewerkers te verrassen en ook de tijd voor de relatiegeschenken komt steeds dichter bij. Het is natuurlijk ieder jaar weer even zoeken naar een passend geschenk. Het moet uniek zijn, bij je onderneming passen maar op hetzelfde moment ook praktisch zijn voor de ontvanger. Het is natuurlijk wel zo leuk als je relaties ook daadwerkelijk iets met jouw geschenk kunnen. Met deze handige tips heb jij het juiste geschenk zo gevonden.

  1. Laat het bij je onderneming passen

Kies een relatiegeschenk dat bij jouw onderneming past. Werk je bijvoorbeeld in de horeca, dan kun je denken aan barmatten of bierviltjes. Werk je in de IT sector, dan zul je eerder kiezen voor een USB stick of leuke stressbal. Het laten bedrukken van relatiegeschenken maakt het geschenk nog persoonlijker dan het al is, en is daarnaast direct een mooi stukje promotie voor jouw onderneming.

  1. Maak het bruikbaar

Een relatiegeschenk is wel zo leuk als het ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. De bovengenoemde bierviltjes zijn leuk en passend, maar een USB stick is een stuk praktischer en gegarandeerd bruikbaar voor iedere ontvanger. Hoe meer jouw geschenk gebruikt wordt, hoe groter de kans dat je nieuwe mensen bereikt met jouw bedrukte relatiegeschenk.

  1. Ga voor algemeen

Weet je niet zo goed welk relatiegeschenk nu echt super goed past bij jouw onderneming? Houd het dan gewoon lekker algemeen en bruikbaar. Laat bijvoorbeeld mokken bedrukken; iedere ondernemer en zijn of haar werknemers gebruiken mokken. Het is een ietwat algemeen relatiegeschenk, maar zal zeker met dankbaarheid in ontvangst worden genomen. Het leukste is natuurlijk dat je zakenrelatie de mok ook zomaar eens mee naar huis zou kunnen nemen en je op deze manier nog andere mogelijke relatie aanspreekt ook. Een algemeen geschenk is altijd een goede oplossing; zeker wanneer je niets specifieks kunt vinden.

  1. Maak het uniek

De kans zit er best in dat meerdere ondernemingen koffie mokken laten bedrukken of andere algemene relatiegeschenken uitdelen. Maak jouw geschenk dan ook zo uniek mogelijk. Plaats een inspirerende quote op het geschenk, gecombineerd met je logo, of doe iets anders leuks wat je op doet vallen.

  1. Val op

Een zwart-grijze bedrukking ziet er natuurlijk erg professioneel uit, maar valt niet direct op. Huisstijl, uitstraling en kleurgebruik kunnen ervoor zorgen dat jouw relatiegeschenk opvalt tegenover eventuele anderen. Ook de boodschap (een koffie mok bedrukt met ‘wanneer doen we weer een bakkie’) en verpakking kunnen een bepaalde indruk achterlaten.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.