5 oplossingen voor grip op jouw wagenpark

17 november 2023 14:23

5 oplossingen voor grip op jouw wagenpark

Het zijn nog steeds dure en onzekere tijden. De krapte op de arbeidsmarkt en stijgende kosten zorgen in deze tijd voor de nodige uitdagingen. De inflatie zorgt ervoor dat de totale kosten van je mobiliteit stijgen. Brandstof, rente, verzekeringen en prijzen voor onderdelen en aanschaf. Het gaat allemaal omhoog. Hoe krijg je hier beter grip op? Met deze 5 oplossingen kun je direct aan de slag.

1. Langer doorrijden met de leaseauto

Wij adviseren bedrijven om, als dat gaat, langer door te rijden met de huidige auto. Een jaar langer rijden bespaart daarnaast ook op de leasekosten omdat er langer wordt afgeschreven.

2. Brandstof besparen

Met de hoge brandstofprijzen en het feit dat 20% van autogerelateerde kosten samenhangen met brandstof, zijn er een paar voor de hand liggende oplossingen om hierop te besparen. Minder rijden door meer hybride of thuis te werken, online meetings en zuiniger rijden.

3. Overbruggen met een occasion lease

Tijdelijk even afwachten wat er gebeurt is ook een mogelijkheid. In de tussentijd kun je ook voor occasionlease auto’s kiezen die je voor minimaal een jaar in kan zetten.

4. Op de fiets

De leasefiets is een hele aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde die medewerkers bindt aan je bedrijf. Het aanbieden is fiscaal aantrekkelijk voor je medewerker, kosteloos voor jou als werkgever en valt buiten de werkkostenregeling. Hierdoor kun je een leasefiets gratis aanbieden. Daarnaast zal de medewerker eerder af en toe de fiets pakken naar werk, in plaats van de leaseauto.

5. Geef je medewerker de keuze

Hoewel de meeste medewerkers een leaseauto hebben om hun werk uit te voeren, is er ook een bepaalde groep die de auto vooral arbeidsvoorwaardelijk heeft. Maar willen ze die leaseauto ook echt?

Wil je meer weten? Download dan de whitepaper waarin de 5 oplossingen worden toegelicht. Liever persoonlijk advies? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.


Multilease
Regulusweg 11
2516 AC Den Haag
Telefoon: 088 – 088 0525
E-mail: mobiliteit@multilease.nl
 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.