3 goede redenen om terug te gaan naar kantoor

1 juni 2022 16:05

3 goede redenen om terug te gaan naar kantoor

Las u dat ook? Dat medewerkers van Apple een boze brief geschreven hebben naar hun CEO Tim Cook? De CEO besliste dat ze 3 dagen per week terug moeten keren naar kantoor. Maar daar zijn de medewerkers niet mee opgezet.

Wellicht had arme Tim Cook niet de juiste argumenten op tafel gelegd. Met welke argumenten had de CEO zijn medewerkers wél kunnen overtuigen? Ik dacht er even over na en schreef volgende grappige tekst. Dan hebt u alvast een aantal argumenten op zak om meteen aan de slag te gaan met het hybride werken.

1. Verandering van spijs doet eten

Ja, u ziet uw levenspartner graag. En wat was u blij toen u voor het eerst, in maart 2020, samen met die levenspartner een échte koffie kon drinken in de tuin zo rond een uur of 11 's morgens.

Maar miljaar. Na al die uren op elkaars gezicht gekeken te hebben en de ergernis aan de andere die wel een luide stem blijkt te hebben (maar zeg - dat was u nog nooit opgevallen) stapt u nu met plezier de auto in. Huplakee - naar het kantoor. Want ja! Verandering van spijs doet eten.

2. Printen maar

Uw zoon en dochter leggen de laatste hand aan hun eindwerk. En ze zijn het écht wel beu, dat kleine amateuristische printertje thuis. Waarin om de 5 botten papier blijft steken. Waarin de inkt verbazingwekkend snel op is en waarvoor u dan weer dure cartridges moet gaan halen.

De oplossing? Het kantoor natuurlijk! Met zijn gang vol professionele printers die onvermoeid dag en nacht kopietjes uitspuwen.

Ik zeg het u: ga terug naar kantoor! Uw kinderen zullen u dankbaar zijn.

3. Het bedrijfsrestaurant

Had u ook van die goede voornemens tijdens de lockdown? Om gezonder te eten? Om meer zelf te koken? Hebt u zich ook een hele reeks kookboeken aangeschaft? Laat me raden. Minder koolhydraten? Ottolenghi? Sonja Bakker? Bent u al dat gezond eten beu? Eén adres! Het bedrijfsrestaurant!

Wat hebt u het gemist! Het aanschuiven met dat zielig plateautje. Net als op school. Het u laten verleiden door - awel waarom niet - vandaag nog maar eens frietjes. De vettige saus die op uw bord wordt gekwakt. Dat calorierijke eten waardoor u om half 2 lichtjes knikkebollend terug achter uw PC kruipt. Heerlijk toch?

Nu ben ik benieuwd: hoe geven jullie vorm aan het hybride werken? Hoeveel dagen per week gaan jullie naar kantoor? En vooral: waarom?

Isabel De Clercq is keynote speaker, schrijver en oprichter van Connect Share Lead.
Haar fijne boekje Het Hybride Werken – Een Manifest is nu verkrijgbaar op onder andere Bol.com en Amazon.
Daarnaast heeft ze een erg leuke, grappige podcast die je HIER kan beluisteren.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.